Πάιατ: Έτοιμες οι ΗΠΑ για την πώληση μαχητικών F-35 στην Ελλάδα

Εκτενής κουβέντα για τα εξοπλιστικά αλλά και το ενδεχόμενο πώλησης F-35 από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, έγινε την Πέμπτη κατά τη συνάντηση δημοσιογράφων με τον Τζέφρι Πάιατ.

Ο αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε αρχικά στο ζήτημα των φρεγατών υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ θέλουν δυνατό ελληνικό ναυτικό και δεν πωλούν απλώς μέταλλο, αλλά στοχεύουν σε μια ακόμα καλύτερη συνεργασία των δύο χωρών.

Ο κ. Πάιατ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης πολεμικού πλοίου από την Αθήνα μέχρι να υλοποιηθεί η ναυπήγηση νέων φρεγατών. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, αναμένουν μη δεσμευτική επιστολή (Letter of Request) από την ελληνική κυβέρνηση για τις φρεγάτες.

Σε ό,τι αφορά στα F-35, ο αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε deal και ουσιαστικά περιμένουν την Ελλάδα.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin τοποθετεί χρονικά στα πέντε χρόνια το απαιτούμενο διάστημα ανάπτυξης των υποδομών για τη «στέγαση» των F-35 στη χώρα μας.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...