Παγώνη: Ξεχάστε για φέτος ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Να βγάλουμε από το μυαλό μας κάθε σκέψη για… φιέστες, ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καθώς κάτι τέτοιο συνεπάγεται συνωστισμό, μας προέτρεψε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά εξήγησε ότι «ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα κρουσμάτων, οπότε είναι ένα καλό κίνητρο. Αν προσπαθήσουμε μπορούμε να πετύχουμε διψήφια νούμερα».  

Σε αντίθεση με όσα έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο καθηγητής του ΑΠΘ, Διονύσης Σαρηγιάννης, υποστήριξε ότι τα 1000 με 2000 κρούσματα ημερησίως είναι μάλλον απίθανο σενάριο.

«Εάν όντως ισχύσουν τόσα κρούσματα, τα πράγματα θα είναι παρά πολύ δύσκολα».
Τόνισε, βέβαια, ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε στις γιορτές.

«Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι σοβαρό πρόβλημα. Αποτελούν πηγή μετάδοσης όταν είναι ο ένας πάνω στο άλλο, και το χειμώνα τα παράθυρα δε θα είναι ανοιχτά».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε, επίσης, ότι από εδώ και στο εξής οι μάσκες είναι ακόμα πιο σημαντικές καθώς «θα βοηθήσουν πολύ και στην προστασία από την εποχική γρίπη. και τις άλλες ιώσεις. Τα συμπτώματα γρίπης – COVID είναι ιδία περίπου. Στη γρίπη είναι λίγο διαφορετικά, απλό συνάχι, δεν έχουμε δύσπνοια. Στον COVID αναπτύσσεται πυρετός πάνω από 38, αλλά ξεκινάει με δέκατα, κάποιος δεν το συνειδητοποιεί αμέσως».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...