Παγώνη: Το εμβόλιο έχει παρενέργειες – Η δεύτερη δόση δεν είναι σαν την πρώτη (video)

«Το εμβόλιο έχει παρενέργειες, ωστόσο για το περιστατικό στην Κέρκυρα, καθώς ακόμα δεν έχει βγει διάγνωση, θα πρέπει να αφήσουμε την ιατρική ομάδα να κάνει τη δουλειά της», υποστήριξε η κυρία Ματίνα Παγώνη μιλώντας σήμερα στο MEGA, αναφερόμενη στη νοσηλεύτρια που παρέλυσε κάνοντας τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ πρόσθεσε πως η δεύτερη δόση δεν είναι σαν την πρώτη, καθώς μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα πονοκεφάλους, τάση για εμετό κλπ.

Ακόμα, μίλησε για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 60-65 με το εμβόλιο της AstraZeneca λέγοντας πως έχει γίνει εισήγηση να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι ευπαθείς ομάδες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός τόνισε πως είναι υπέρ του εμβολίου και πως και ο ίδιος έχει εμβολιαστεί. «Ο κόσμος θα πρέπει να εμβολιαστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Για το περιστατικό με τη γυναίκα στην Κέρκυρα, υποστήριξε πως οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου δεν αποκλείουν να συνδέεται με τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Ωστόσο κάτι τέτοιο αναμένεται να αποδειχθεί.

Στο MEGA μίλησε και ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Στράτος Στυλιανίδης ο οποίος αναφέρθηκε στις μετρήσεις στα λύματα τονίζοντας ότι μετά την εκτίναξη του ιικού φορτίου που σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, αυτή τη στιγμή δείχνουν μια σταθεροποίηση.

«Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τις δύο τελευταίες μέρες, τα οποία και θα αποσταλούν στην επιτροπή για αξιολόγηση. Η δειγματοληψία αφορά μόνο τη Θεσσαλονίκη και γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα», εξήγησε ευχόμενος τα αποτελέσματα αυτά να είναι προς το καλύτερο.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...