Παγώνη: Επτά στους 10 ασθενείς στα νοσοκομεία είναι νέοι άνθρωποι

Σοκαρισμένη από εικόνες που αντικρίζει στα νοσοκομεία με ασθενείς νέας ηλικίας χωρίς υποκείμενα νοσήματα να οδηγούνται σε διασωλήνωση δήλωσε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Οι ασθενείς που έχουμε αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, σε ποσοστό 70% είναι νέοι άνθρωποι» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξηγώντας ότι τη φοβίζουν οι εικόνες συνωστισμού «με ανθρώπους που ούτε καν φορούν τις μάσκες τους».

Όπως τόνισε, το γεγονός ότι ο ιός προσβάλλει σε μεγάλο βαθμό νέους ανθρώπους οφείλεται και στις μεταλλάξεις καθώς έχει πλέον αυξημένη μεταδοτικότητα, της τάξης του 40-60% σε νεαρές ηλικίες.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει πάνω από 73 εισαγωγές σε απλές κλίνες στο νοσοκομείο Γεννηματάς, που εφημέρευε ενώ έγιναν 15 εισαγωγές σε κλίνες ΜΕΘ», ανέφερε η κα Παγώνη προσθέτοντας ότι μετά από προσπάθεια οι πέντε ασθενείς τοποθετήθηκαν σε απλές κλίνες.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επανέλαβε την άποψη ότι εστίαση, καταστήματα και σχολεία θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει να ανοίγουν και πρόσθεσε πως αφενός οι μαθητές της Γ Λυκείου πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία δεδομένου ότι θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις κι αφετέρου ότι τα παιδιά του Δημοτικού είναι ιδιαιτέρως πιεσμένα μένοντας για τόσο μεγάλο διάστημα κλεισμένα στα σπίτια.

Αναφερόμενη δε ειδικά στο ζήτημα του ανοίγματος της εστίασης επεσήμανε πως είναι προτιμότερο να λειτουργήσουν μαγαζιά με εξωτερικούς χώρους παρά ο κόσμος να συναντάται σε σπίτια.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...