Παγώνη: Δε μπορούμε να επιτάξουμε μια ιδιωτική κλινική; Θα φτάσουμε τους 1.000 διασωληνωμένους

Αυτό που εδώ και καιρό φωνάζει η αντιπολίτευση και εύλογα αναρωτιούνται και οι πολίτες γιατί δε συμβαίνει, ζήτησε σήμερα η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τόσα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουμε, τόσες κλινικές, δε μπορούμε να πάρουμε άλλο ένα; Δε μπορούμε να επιτάξουμε άλλο ένα; Υπάρχει ανάγκη για βοήθεια», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ συμπληρώνοντας ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πάρα πολύ δύσκολη και θα γίνει δυσκολότερη.

«Όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί. Μπορεί να φτάσουμε και τους 1000 διασωληνωμένους. Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση».

Η κυρία Παγώνη απηύθυνε έκκληση στους νέους να προσέχουν, καθώς όπως έχει αποδειχτεί, ο ιός δεν κάνει διακρίσεις στις ηλικίες.

Για την επίτευξη της ανοσίας, ισχυρίστηκε ότι «χωρίς εμβολιασμούς δε θα μπορούμε να βγούμε από αυτή την ιστορία και να κάνουμε καλοκαίρι. Ορόσημο για την ανοσία θα είναι ο Ιούλιος», ενώ αναφερόμενη στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, εκτίμησε ότι στο δεκαήμερο με τη μείωση των κρουσμάτων σταδιακά μπορούν να ανοίξουν κάποια καταστήματα.

«Είναι προτιμότερο να ανοίξουμε κάποια καταστήματα, καφετέριες να πηγαίνει ο κόσμος με μέτρα, παρά να πηγαίνει στα σπίτια και να έχουμε αυξημένη την ενδοοικογενειακή μετάδοση».

Στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη τις επόμενες τρεις εβδομάδες, καθώς είναι πολλά τα περιστατικά.

«Το ΕΣΥ χρειάζεται ενίσχυση από μόνιμο προσωπικό. Η γραφειοκρατία εμποδίζει το σύστημα να λειτουργήσει γρήγορα», επεσήμανε.

Η Πνευμονολόγος και Εντατικολόγος Σοφία Πουρίκη από το Νοσοκομείο Σωτηρία, τέλος, είπε ότι οι μονάδες είναι γεμάτες και οι κλίνες αδειάζουν και ξαναγεμίζουν.

Όπως αποκάλυψε, γίνονται διασωληνώσεις ασθενών 50-68 ετών χωρίς υποκείμενα.

«Υπάρχουν ασθενείς που αρνούνται την κατάστασή τους και έρχονται στο παρά 5», είπε χαρακτηριστικά.

Για την επιστράτευση ιατρών είπε: «Χρειαζόμαστε χέρια. Είμαστε στο κόκκινο. Δουλεύουμε τουλάχιστον 36 ώρες στις εφημερίες».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...