Όπισθεν από Μητσοτάκη: Παραμένει στα 300 ευρώ το πρόστιμο στο lockdown

Όπισθεν ολοταχώς έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την αύξηση του προστίμου σε όλους όσοι δεν τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, μετά τις αντιδράσεις και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτικής Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.

Συνεπώς, για τις επόμενες περίπου 10 ημέρες το πρόστιμα θα παραμείνει στα 300 ευρώ, αντί των 500 που είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε και αυτός ότι ανοίγουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα (18/01)  – μετά την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων – και κάλεσε τους πολίτες να «μην τρέξουν όλοι την πρώτη ημέρα στα εμπορικά καταστήματα. Προανήγγειλε, ακόμα, ότι θα είναι ανοιχτά Κυριακές «για να αποφευχθεί συνωστισμός».

«Είμαι διατεθειμένος να κρατήσω το πρόστιμο στα 300 ευρώ για μία εβδομάδα, δέκα ημέρες, για να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι πολίτες», δήλωσε ειδικότερα ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, που έκανε λόγο για τιμωρητικό μέτρο.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος ότι οι επαγγελματίες του εμπορίου θα τηρήσουν τα μέτρα και υπογράμμισε ότι και οι πελάτες πρέπει να εφαρμόσουν τους κανόνες που ανακοινώθηκαν από υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

«Δεν χρειάζεται να πάμε όλοι μαζί τη Δευτέρα στα μαγαζιά» σχολίασε μάλιστα ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι «προσπαθούμε να διευρύνουμε το ωράριο, να κρατήσουμε ανοιχτά τα μαγαζιά και τις Κυριακές, ώστε να “σπάσει” ο κόσμος και να μην έχουμε φαινόμενα συνωστισμού».

Επέμεινε δε ότι πρέπει να υπάρχει πρόστιμο, καθώς όπως είπε υπήρξαν πολίτες που επέδειξαν προκλητικές συμπεριφορές οι οποίες δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητες. Ο κ. Μητσοτάκης αντιπαρέβαλε επίσης την παράβαση των υγειονομικών μέτρων με τη μη χρήση πχ της ζώνης στο ΙΧ, επισημαίνοντας ότι όποιος δεν τηρεί τα μέτρα κατά του κορονοϊού επηρεάζει και τους γύρω του.

Εμφανίστηκε, πάντως, αισιόδοξος ότι από τον Απρίλιο και μετά τα πράγματα μπορούν να πηγαίνουν πολύ καλύτερα, όσο θα βελτιώνεται ο καιρός και θα αυξάνεται το τοίχος ανοσίας, παραδέχθηκε, όμως, ότι οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι δύσκολοι.

Φωτογραφίες: sooc.photos

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...