Ολλανδία: Τρέχει το plan B η κυβέρνηση για να κρατήσει σε ισχύ τη νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Η ολλανδική κυβέρνηση έδινε σήμερα μάχη με τον χρόνο για να ετοιμάσει ένα νομοσχέδιο προκειμένου να διατηρήσει σε ισχύ τη νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ύστερα από τη χθεσινή απόφαση δικαστηρίου που έκρινε ότι πρέπει να ακυρωθεί το αμφιλεγόμενο μέτρο κατά της COVID-19, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας ένα μήνα πριν από τις κάλπες.

Το πολιτικό διακύβευμα είναι ιδιαίτερο μεγάλο καθώς ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και οι κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι της χώρας υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι απαραίτητο για να αμβλυνθεί το τρίτο κύμα των κρουσμάτων που, όπως υποστηρίζουν, αναμένεται να επέλθει λόγω των παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη χθεσινή δικαστική απόφαση, η τωρινή αιτιολόγηση της κυβέρνησης στερείται επαρκούς νομικής βάσης, με αποτέλεσμα οι αρχές να αναγκάζονται τώρα να συντάξουν ένα νέο νομοσχέδιο και να το ψηφίσουν με γρήγορες διαδικασίες.

Ο Ρούτε έχει στόχο ο νέος νόμος να περάσει και από τα δύο σώματα του Κοινοβουλίου πριν από την εκδίκαση της έφεσης που έχει οριστεί για την Παρασκευή το πρωί, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας, η πρώτη στην Ολλανδία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα παραμείνει σε ισχύ ανεξάρτητα από την έκβαση της σχετικής ακροαματικής διαδικασίας.

Το μέτρο προκάλεσε αρκετές ημέρες ταραχών από διαδηλωτές κατά του lockdown όταν εισήχθη στις 23 Ιανουαρίου και έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις από τους αντιπάλους του Ρούτε στο Κοινοβούλιο ενόψει των εκλογών της 17ης Μαρτίου.

Το συντηρητικό κόμμα VVD του Ρούτε προηγείται στις δημοσκοπήσεις παρά τους αργούς ρυθμούς στην έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος και τις προβλέψεις από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) ότι τα νέα κρούσματα πιθανόν θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες ακόμα κι αν παραμείνει σε ισχύ το πλήρες πακέτο μέτρων του lockdown.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 09.00 μ.μ. έως τις 04.30 π.μ. εντάσσεται στα ευρύτερα μέτρα του lockdown στην Ολλανδία, που μεταξύ άλλων απαγορεύουν τις συναθροίσεις και επιτρέπουν μόνο έναν επισκέπτη σε κάθε νοικοκυριό.

Τα μέτρα έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια πολλών ψηφοφόρων, που έχουν κουραστεί από το lockdown, με τα μη απαραίτητα καταστήματα, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να είναι κλειστά εδώ και μήνες, αλλά η πλειονότητά τους στηρίζει την κυβερνητική πολιτική.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...