Όλα τα μέτρα στο τραπέζι για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού – Τι σκέφτονται στην κυβέρνηση

Κανένα μέτρο δεν αποκλείει η κυβέρνηση και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του κορονοϊού το προσεχές διάστημα αλλά και από τις συστάσεις των ειδικών, όπως τόνισε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αlpha 9,89».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι τις πρώτες μέρες του lockdown υπάρχει μια κινητικότητα της τάξης του 35%-45% που οπωσδήποτε πρέπει να μειωθεί. Εντούτοις δικαιολόγησε το φαινόμενο λέγοντας ότι τα σχολεία παραμένουν ανοικτά σε αντίθεση με το πρώτο lockdown άρα πολλοί γονείς μεταφέρουν τα παιδιά τους ενώ λειτουργούν και κλάδοι που δεν λειτουργούσαν στο πρώτο κύμα.

«Προέχει η εκτίμηση των ειδικών, όχι μόνο για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες», ανέφερε σχολιάζοντας αν θα παρθούν μέτρα σε τοπικό επίπεδο όπου υπάρχει πρόβλημα ή αν θα αφορούν το σύνολο.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε στον Alpha 9,89 ότι «η περίοδος αυτή δεν είναι ίδια με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ο μέσος όρος των μηνυμάτων στην πρώτη φάση ήταν 2,6 εκατ. Νούμερα πάνω από αυτά αναμένουμε να δούμε. Αρκετοί από τους μεγάλους έχουν εξοικειωθεί με τα μηνύματα, όμως είναι και οι μετακινήσεις για τα σχολεία.

Περιμένουμε νούμερα πάνω από 3 αλλά θέλουμε να δούμε κάτω από 4, γιατί αυτό σημαίνει κάποια υπερβολική χαλάρωση και μετακίνηση. Υπάρχει δυνατότητα ελέγχων. Το σαββατοκύριακο με τα στοιχεία που έχουμε, είχαμε 181.000 ελέγχους και 3.000 παραβάσεις. Είναι πολλά τα συνεργεία και τα μπλόκα που έχουν γίνει».

Αναφορά σε πιθανά νέα μέτρα έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σε συνέντευξή του στο MEGA. Ερωτηθείς αν έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21.00 δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, θα περιμένουμε όμως. Σε μια δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση πολλά μπορεί να συμβούν. Αν κριθεί από τους ειδικούς επιστήμονες και το αποδεχθεί η κυβέρνηση, μπορεί να γίνει. Δεν μπορώ λοιπόν να το αποκλείσω. Η Πολιτεία θα λάβει κάθε μέτρο που θα χρειαστεί προκειμένου να προασπίσει τη δημόσια υγεία».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...