12 Οκτωβρίου, 2024

Imerida

«Ένα Νέο Ξεκίνημα για τον Τουρισμό της Θεσσαλονίκης»


Δηλώνοντας αισιοδοξία για το τουριστικό μέλλον της Θεσσαλονίκης και της γύρω περιοχής, εκπρόσωποι του κλάδου συμμετείχαν σε εκδήλωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε η γαστρονομία, καθώς οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα από την Μακεδονία. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη προχωρά σε τουριστικό restart, χάρη στη συνεργασία φορέων και της κυβέρνησης, καθώς και στο στρατηγικό σχέδιο που θα παρουσιαστεί σύντομα.

Ο Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, τόνισε ότι η γαστρονομία αποτελεί βασικό στοιχείο της ταξιδιωτικής εμπειρίας και είναι ένας ισχυρός παράγοντας για την προσέλκυση τουριστών. Η Θεσσαλονίκη έχει ενταχθεί στο δίκτυο των δημιουργικών πόλεων γαστρονομίας της UNESCO.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, επισήμανε την ανάγκη για βελτίωση της εικόνας των συνόρων, ώστε οι τουρίστες να μην νιώθουν αντιαισθητικά κατά την είσοδό τους στη χώρα. “Θα πρέπει οι υπεύθυνοι να ασχοληθούν με το θέμα, ώστε να μην ντρεπόμαστε όταν οι επισκέπτες μας περνούν τα σύνορα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Θάνος Μπέγκας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το στρατηγικό σχέδιο θα είναι επαρκές, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης, υπογράμμισε τη σημασία της προώθησης της τοπικής γαστρονομίας. “Ο Δήμος στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την προβολή της γαστρονομίας της πόλης”, συμπλήρωσε.

Η γενική διευθύντρια του ξενοδοχείου Hyatt, Ελένη Μπινιάρη, επεσήμανε την προσπάθεια του κλάδου να γίνεται συνεχώς καλύτερος, αναφέροντας ότι η εκδήλωση περιλάμβανε έναν οικολογικό συνδυασμό τοπικών προϊόντων για το μπουφέ.

Τέλος, ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, τόνισε τις θετικές αλλαγές στην πόλη και την εμπλοκή πολλών φορέων για την τουριστική ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει εξωστρέφεια και επιδιώκει τη συνεχιζόμενη βελτίωση.

Πηγή: newsbeast.gr

Share: Facebook Twitter Linkedin