Οι μουσικοί του κόσμου ενώθηκαν για πρώτη φορά για να σχηματίσουν την «Ορχήστρα της Γης» (video)

Σε μια ιδιαίτερη και συγκινητική κίνηση προχώρησαν για πρώτη φορά στην ιστορία της μουσικής, συνολικά 197 μουσικοί από όλο τον κόσμο, ένας από κάθε χώρα.

Οι καλλιτέχνες σχημάτισαν την Ορχήστρα της Γης, η οποία ελπίζουν να αποτελέσει το παράδειγμα για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να υπερβούν τα φυσικά και πολιτιστικά σύνορα και να συνεργαστούν.

Το τραγούδι της Ορχήστρας της Γης «Together is Beautiful» (Μαζί είναι ωραία), το οποίο ηχογραφήθηκε σε διαφορετικά μέρη και μετά έγινε η μίξη των ηχογραφήσεων, και ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο καταγράφονται οι ιστορίες ορισμένων από τους μουσικούς της ορχήστρας, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Οργάνωση αλλά και αυτοσχεδιασμός!

Η Olgha Nk, μέλος της Ορχήστρας της Γης από το Καμερούν, δήλωσε ότι το σχέδιο αυτό, το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, είναι σαν «ολόκληρος ο κόσμος να κρατιέται από το χέρι».

Άλλοι μουσικοί, εκφράζουν επίσης το πόσο πολύ τους συνεπήρε το ενοποιητικό στοιχείο του σχεδίου αυτού.

Τον Μάιο του 2019, 57 από τα 197 μέλη της Ορχήστρας της Γης συναντήθηκαν στα Abbey Road Studios του Λονδίνου για να θέσουν τις βάσεις για το μουσικό αυτό κομμάτι.

Το σχέδιο αυτό υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του τιμημένου με BAFTA συνθέτη Τζορτζ Φέντον, αλλά πολλοί από τους μουσικούς αυτοσχεδίασαν γύρω από τις μελωδίες και τα θέματά του, συνδυάζοντας μουσικά στυλ και χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα που υπάρχουν μόνο στις χώρες τους.

Ο Ρουμάνος μουσικός Μισέλ Κρέτσου δήλωσε ότι αισθάνεται πως το μουσικό αυτό κομμάτι ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο κόσμος αυτήν τη στιγμή: «περισσότερες συνεργασίες με όλους», όπως είπε.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...