Οι ΗΠΑ σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη χούντα της Μιανμάρ – Αναστέλλεται η εμπορική συμφωνία των δύο χωρών

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα (29/03) νέες κυρώσεις σε βάρος της Μιανμάρ, μετά τη – νέα – βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, το Σαββατοκύριακο, στη χώρα αυτή, από το στρατιωτικό καθεστώς και τη χούντα.

Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου (USTR), Κάθριν Τάι, είπε ότι αναστέλλεται, με άμεση ισχύ, μια εμπορική συμφωνία που είχαν συνάψει οι δύο χώρες, μέχρι να αναλάβει την εξουσία ξανά στη Μιανμάρ μια «δημοκρατικά εκλεγμένη» κυβέρνηση. Πρόκειται για τη Συμφωνία – Πλαίσιο του 2013 για το εμπόριο και τις επενδύσεις.

Η δολοφονία ειρηνικών διαδηλωτών, φοιτητών, εργαζόμενων, συνδικαλιστών και παιδιών «σοκάρισε τη συνείδηση της διεθνούς κοινότητας», τόνισε η Τάι. «Οι ενέργειες αυτές συνιστούν ευθεία επίθεση στη μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία και στις προσπάθειες του λαού της Μιανμάρ για ένα ειρηνικό και ακμάζον μέλλον», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως όμως μετέδωσε το «Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων» («AFP»), ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας την Κυριακή (28/03) σε δημοσιογράφους είχε πει: «Είναι φρικτό. Είναι απόλυτα εξοργιστικό και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβα, πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν χωρίς λόγο».

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Μιανμάρ, κατά την αιματηρή καταστολή των φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων που συνεχίζονται εδώ και δύο μήνες, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...