Οι… φωστήρες της κυβέρνησης και τα πρόστιμα στους ανήλικους μαθητές

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή προανήγγειλε την επιβολή χρηματικών προστίμων σε όσους μαθητές δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

«Θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά, που δεν τηρούν τους κανόνες, οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό», σημείωσε η υφυπουργός, μιλώντας στο Mega, σε ερώτηση που δέχτηκε για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιο παιδί «μείνει με την παρέα του στην πλατεία μετά το σχολείο».

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας, με αφορμή το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, σημείωσε ότι τα παιδιά θα έχουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέψουν στο σπίτι τους από το σχολείο. «Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος» ξεκαθάρισε.

Η συγκεκριμένη δήλωση της κ. Μακρή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συγκεκριμένα της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του κόμματος που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μόνος στόχος της κυβέρνησης είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι τα ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία.

«Σύμφωνα με σημερινή συνέντευξη της υφυπουργού Παιδείας Ζέτα Μακρή, η “πολύμηνη” προετοιμασία της κυβέρνησης για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων… συνοψίζεται σε πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές και εθελοντικό εμβολιασμό. Η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Την ίδια στιγμή δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν ως τώρα για τις πολυπληθείς αίθουσες, τη λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς κανένα τεστ, την έλλειψη εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση, μέχρι τα σωτήρια παγουρίνο και τις κουβερτούλες. Ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές. Ας δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι», σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αναρωτιόμαστε εμείς, άραγε το πρόστιμο που θα επιβληθεί στους «επαναστάτες» και στα «κακά παιδιά» της νέας γενιάς θα υπερβαίνει τα τρία με τέσσερα ευρώ την ημέρα; Γιατί αν τα υπερβαίνει τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να θεσπίσει και το μαθητικό επίδομα προκειμένου τα παιδιά να μπορούν καθημερινά να προμηθευτούν το φαγητό τους.

Αστυνομία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, πρόστιμα και χρονομέτρηση στην ανήλικη νέα γενιά…

Νέα Δημοκρατία, ημέρες και έργα! Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό…  

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...