«Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες» – Διαμαρτυρία στο ΑΠΘ για την πανεπιστημιακή αστυνομία (video)

Μετά τη συγκέντρωση έξω από τα Προπύλαια, το πρωί της Τρίτης 12 Ιανουαρίου, από φοιτητές που ανέβηκαν στην ταράτσα της Πρυτανείας και κρέμασαν πανό κατά της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, παρόμοια ατμόσφαιρα επικράτησε και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι, στον αύλειο χώρο της πρυτανείας του ΑΠΘ. Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα «οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες» και «δώστε λεφτά για ΜΕΘ – Παιδεία, όχι για καταστολή και τρομοκρατία» οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν κυρίως ενάντια στα νέα μέτρα φύλαξης των πανεπιστημίων.

Ακόμα, οι σπουδαστές απαιτούν να γυρίσουν στις σχολές τους, οι οποίες όπως υποστηρίζουν, χαρακτηρίζονται «υγειονομικές βόμβες».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Τάσου Παπαδόπουλου, γραμματέα του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Νομικής, «εναντιωνόμαστε σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί μέσα στα πανεπιστήμιά μας και θεωρούμε εξοργιστικό να μην έχει λυθεί κανένα ζήτημα σχετικά με την εξεταστική μας, η πλειοψηφία των φοιτητών δεν έχει ούτε ένα σύγγραμα στα χέρια τους.

Αναρωτιόμαστε πώς θα λάβουμε την γνώση η οποία είναι απαραίτητη για να βγούμε ως επιστήμονες στην κοινωνία μας και δεν μπορεί να μας το απαντήσει κανείς αυτό. Όπως επίσης, υπάρχουν τεράστια ζητήματα με χαμένες πρακτικές, χαμένα εργαστήρια, χαμένες κλινικές».

Τα αιτήματα των φοιτητών

  • Να δοθούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για την τηλε-εκπαίδευση στους φοιτητές.
  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα και για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια με την άρση των μέτρων περιορισμού(προσλήψεις προσωπικού διδακτικού, διοικητικού, καθαριότητας, φύλαξης. Αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων).
  • Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές χωρίς βαθμολογικούς και οποιουδήποτε άλλους «κόφτες». Να εξασφαλιστεί ότι οι μετεγγραφέντες δε θα χάσουν το χειμερινό εξάμηνο.
  • Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, να εξασφαλιστεί επίδομα για τους πρακτικάριους φοιτητές.
  • Ούτε σκέψη για όρια φοίτησης. Άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Φοιτητές των πρώην ΤΕΙ να πάρουν πτυχίο από το αντίστοιχο πανεπιστημιακό Τμήμα χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και εμπόδια. Να αναγνωριστούν και να αντιστοιχιστούν όλα τα μαθήματα που έχουν περάσει.
  • Ένα πτυχίο ανώτατου επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο.
  • Πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα με όλα τα δικαιώματα.
  • Κατάργηση κάθε μορφής εξετάσεων και πιστοποιήσεων για απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στις επαγγελματικές ενώσεις ή σε οποιοδήποτε φορέα πιστοποίησης, κρατικό ή ιδιωτικό.

Σημειώνεται πως αντιπροσωπεία των φοιτητών αναμένεται να συναντηθεί με την πρυτανεία για συζήτηση των αιτημάτων τους.

Πηγή: ThessToday.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...