«Όχι» των ειδικών στις διαδημοτικές μετακινήσεις – Τι εισηγήθηκαν για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Αρνητική φαίνεται πως είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων, στο πλαίσιο της άρσης μέτρων του lockdown που είναι σε ισχύ, η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με το αυτοκίνητο, αλλά δεν θα ισχύει ο περιορισμός για μετακίνηση εκτός δήμου με τα πόδια, σε απόσταση 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας. Στις 18:30 οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες από τη συνεδρίαση των ειδικών, ο πολίτης θα μπορεί να περπατήσει όσο θέλει χωρίς τον περιορισμό εντός των ορίων του δήμου ή της χιλιομετρικής απόστασης.

Κατά τα άλλα, η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα είναι το πρώτο από τα μέτρα που εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά σε όλη τη χώρα και τα Σαββατοκύριακα στις 21:00 το βράδυ και θα τελειώνει στις 05:00 το επόμενο πρωί. Μόνο που η ανατροπή έρχεται στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Η Επιτροπή των ειδικών εισηγείται αλλαγές που αφορούν εκτός από το ωράριο εξόδου τα Σαββατοκύριακα και στη δυνατότητα περιπάτων και αναψυχής σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, φέρονται να εισηγούνται να επιτραπεί ξανά το ψάρεμα, ωστόσο, μόνο εντός του δήμου κατοικίας. Πληροφορίες αναφέρουν, επιπλέον, ότι οι ειδικοί ζητούν να συνεχιστεί προς το παρόν η απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο για τον «κωδικό 6», που χρησιμοποιείται για σωματική άσκηση και βόλτα με κατοικίδιο ή να επιτραπεί αλλά μόνο εντός δήμου. Το θέμα φαίνεται πως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Τα μέτρα χαλάρωσης του lockdown θα ανακοινωθούν την Παρασκευή (19/03) στις 18:30 στην καθιερωμένη ενημέρωση. Το «παρών» θα είναι, δώσει, μάλιστα, και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος και θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις των ειδικών της επιτροπής για τα νέα μέτρα στο lockdown είναι οι ακόλουθες:

  • Μετακίνηση από δήμο σε δήμο χωρίς περιορισμό αποκλειστικά για πεζούς – Συνέχιση της απαγόρευσης για διαδημοτική μετακίνηση με αυτοκίνητο
  • Άνοιγμα κομμωτηρίων
  • Άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων
  • Λειτουργία όλων των πάρκων
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το βράδυ αντί στις 7 που ισχύει μέχρι τώρα

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...