Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή την προμήθεια 10.000.000 self test

Και στη Βουλή στέλνει το θέμα των self test o ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θέτοντας σειρά ερωτημάτων για την επιστημονική τεκμηρίωση και επιδημιολογική αξιοπιστία της συγκεκριμένης διαγνωστικής μεθόδου. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγείρει και ζητήματα διαφάνειας της διαγνωστικής μεθόδου σχολιάζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηρεί σιγή ιχθύος για τη φωτογραφική πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα self test της Siemens.

Η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει να συντηρήσει ψηλά στην πολιτική της ατζέντα το συγκεκριμένο θέμα θεωρώντας ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τηρεί ένοχη σιωπή καθώς ενώ επί ένα χρόνο αρνείτο την συνταγογράφηση των τεστ, λίγες μόλις ημέρες μετά την έγκριση των self test της Siemens στη Γερμανία, ετοιμάζεται να προμηθευτεί 10 εκατομμύρια.

Το θέμα απασχόλησε και τον πρωινό καφέ αλλά και την συνεδρίαση του πολιτικού κέντρου του κόμματος όπου έγινε μία αποτίμηση των εξελίξεων και αποφασίστηκε ο σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα.

Τη Δευτέρα (29/03) κατά πάσα πιθανότητα θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εν όψει και της συζήτησης και ψηφοφορίας την Τρίτη (30/03) στη Βουλή επί της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής εις βάρος του Νίκου Παππά με αφορμή τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Καλογρίτσα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι πρόκειται για «πολιτική δίωξη» και αντιμετωπίζει την συγκρότηση της επιτροπής ως μία προσπάθεια της κυβέρνησης να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυναμιτίζοντας περαιτέρω το πολιτικό κλίμα, αλλά και για να αποδράσει από τις τραγικές ευθύνες στην πανδημία.

Στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον τομεάρχη Ανδρέα Ξανθό θέτουν ερωτήματα για την αξιοπιστία των self test, για το εάν ευνοούνται από τη διαγωνιστική διαδικασία συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, για την διασφάλιση της συναίνεσης των φαρμακοποιών αλλά και υπενθυμίζουν την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συγκρότηση διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τις προμήθειες και τις λοιπές δημόσιες δαπάνες την περίοδο της πανδημίας.

Η Κουμουνδούρου συνολικά υπενθυμίζει ότι μέσα σε έξι ημέρες η κυβέρνηση έχει αλλάξει τρεις φορές στάση για τη δήλωση των self test (αν θα καταγράφονται σε κάποιο σύστημα) κάνοντας λόγο για απόλυτο μπάχαλο, χωρίς καμία οργάνωση και κανένα σχέδιο. Υπενθυμίζει πως πιρν από μία εβδομάδα ο κ Σκέρτσος έλεγε πως δεν θα δηλώνονται, μετά ο κ. Πιερρακάκης ότι θα δηλώνονται προαιρετικά και σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε ότι θα δηλώνονται υποχρεωτικά αδειάζοντας τους υπουργούς του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων, όπως γιατί αγνοεί τους επιστήμονες και την αντιπολίτευση που ζητούν συνταγογράφηση των μοριακών τεστ και μαζικούς στοχευμένους ελέγχους σε εστίες υπερμετάδοσης, γιατί αγνοεί ότι τα self test έχουν μειωμένη αξιοπιστία και ότι δεν θα συνδράμουν στην επιδημιολογική εικόνα και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και γιατί αγνοεί ότι οι πολίτες τελικώς εάν βγουν θετικοί δεν γλιτώνουν την οικονομική επιβάρυνση. Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει γιατί αγνοεί την οδηγία του ECDC που λέει ότι τα self test μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο συμπληρωματικά και τέλος γιατί αγνοεί ότι η αγορά τους γίνεται άρον άρον χωρίς οργάνωση για τη διανομή τους, την ώρα που οι φαρμακοποιοί δηλώνουν πλήρη άγνοια.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα επιβεβαιώνει ότι για μία ακόμη φορά εκμεταλλεύεται την πανδημία για να κάνει δωράκια δεκάδων εκατομμυρίων, αυτή τη φορά στην αγαπημένη του Siemens.

Θυμηθείτε τι ανακοινώθηκε για τα self tests στην ενημέρωση της Παρασκευής (26/03).

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...