Ο πρωθυπουργός «παίρνει πάνω του» τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό – Τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου

Σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού θα προεδρεύσει το Σάββατο (12/12) στις 12.00 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Υπενθυμίζεται ότι την έναρξη της καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού ανακοίνωσε από τη Βουλή την Πέμπτη (10/12) ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος καταθέτοντας τη σχετική τροπολογία μίλησε για εθνική πανστρατιά, ευχαριστώντας παράλληλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για τη στήριξη. Όπως είχε αναφέρει και στην ενημέρωση της Τετάρτης (09/12), υπογραμμίζοντας: «H προσπάθεια εμβολιασμού δεν είναι κομματική, είναι εθνική».

Ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι στην προσπάθεια θα μετέχουν Εκκλησία, τοπική αυτοδιοίκηση, όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, ΜΚΟ, επιχειρήσεις και όλος ο δημόσιος τομέας. «Πρόκειται για προσπάθεια μείζονος σημασίας. Τέτοιο υγειονομικό εγχείρημα δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στην χώρα. Θα αντικρούσουμε τα fake news, τις δεισιδαιμονίες και την προσπάθεια από κάποιους να πλήξουν εθνική προσπάθεια» είπε.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σε προηγούμενη τηλεδιάσκεψη. Ακολούθως ανακοινώθηκε πως θα γίνει ο εμβολιασμός, σε όλη τη χώρα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...