Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω στην εκτίμηση για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη

Δεν έχουμε συνηθίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραδέχεται ότι κάτι έκανε λάθος, μιας και διαρκώς τόσο ο ίδιος όσο και οι ομοϊδεάτες του μας υπενθυμίζουν ότι όλα είναι καμωμένα με τον καλύτερο τρόπο.

Φαίνεται, όμως, πως η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τον κορονοϊό έχει ξεφύγει τόσο πολύ, που η παραδοχή του λάθους μάλλον ήταν μονόδρομος, για να σωθεί ό,τι μπορεί την τελευταία στιγμή.

Έτσι κατά την τριτολογία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τη διαχείριση της πανδημίας ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω στην εκτίμησή της για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη. 

Φυσικά ο πρωθυπουργός δεν το πήρε όλο πάνω του, αλλά είπε ότι στην εκτίμησή τους έπεσαν έξω και οι ειδικοί και οι επιδημιολόγοι. Το γεγονός βέβαια ότι οι τελευταίοι φωνάζουν εδώ και μήνες ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς, έχει μάλλον… διαγραφεί από τη μνήμη του.

«Το λέω ξεκάθαρα, η ευθύνη βαραίνει όλους, πρώτα από όλα την κυβέρνηση αλλά και τους τοπικούς άρχοντες και όλους όσοι επεδίωξαν να εορτάσουμε έτσι όπως εορτάστηκε τελικά η γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Η αλήθεια είναι ότι στη Θεσσαλονίκη η ταχύτητα της αύξησης των κρουσμάτων μας δίνει τη δυνατότητα να πούμε ότι πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας. Αυτό στο οποίο αναφερθήκατε ότι δήθεν είπε ο κ. Γεωργιάδης, είναι ότι πέσαμε έξω στη εκτίμηση της Θεσσαλονίκης, όχι στον τουρισμό. Στο πόσο γρήγορα αυξήθηκαν τα κρούσματα. Πέσαμε έξω όχι μόνο εμείς αλλά και όλοι οι ειδικοί, οι επιδημιολόγοι. Θα έπρεπε να είχαμε κάνει παρέμβαση πιο νωρίς», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...