Ο κορονοϊός κάνει πιο δύσκολη τη ζωή μας από την Παρασκευή – Τι αλλάζει & ποια είναι τα νέα μέτρα

Πάνω που προσπαθούμε να συνηθίσουμε την καθημερινότητα με τα νέα μέτρα, έρχονται καινούρια, ακόμα πιο αυστηρά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, απόρροια της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας με τον κορονοϊό.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι οι διασωληνώσεις αυξάνονται καθημερινά και με δραματικό ρυθμό έχοντας πλέον φτάσει τις 297 και απειλώντας την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος Υγείας, αλλά και του ότι οι θάνατοι στις πρώτες 11 μέρες του Νοεμβρίου έχουν ήδη φτάσει τους 294, η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει αυστηρότερα μέτρα, σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στον κορονοϊό.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από αύριο, Παρασκευή θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, με μοναδικές εξαιρέσεις μετακίνησης για λόγους εργασίας, υγείας και για βόλτα κατοικίδιου κοντά στο σπίτι.

Η μετακίνηση των πολιτών θα εξακολουθεί να γίνεται με αποστολή μηνύματος στο 13033. Για λόγους υγείας στέλνουμε SMS με αριθμό 1, για βόλτα με κατοικίδιο SMS με αριθμό 6, ενώ για μετακίνηση λόγω εργασίας απαιτείται βεβαίωση εργοδότη.

Όσο διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας, κανονικά λειτουργούν οι υπηρεσίες take away και delivery. Ωστόσο, όσον αφορά στο take away, οι πολίτες δε θα μπορούν να βγουν από το σπίτι ειδικά για αυτό τον λόγο, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν φαγητό take away μόνο αν μετακινούνται εκτάκτως λόγω εργασίας, υγείας ή συνοδεία κατοικίδιου ζώου.

Κατά συνέπεια, δε θα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τον κωδικό 2, να στείλει SMS και να βγει έξω για να αγοράσει φαγητό.

Αντίθετα, παρά την αρχική σύγχυση που δημιουργήθηκε, οι υπηρεσίες delivery θα λειτουργούν κανονικά.

Τι ισχύει για την ατομική άθληση τις υπόλοιπες ώρες

Αναφορικά με τη δυνατότητα ατομικής άσκησης τις υπόλοιπες ώρες, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι αυτή δεν αφορά την προπόνηση σε αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά την ατομική άσκηση έως τρία άτομα, κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Υπενθύμισε ότι το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Επεκτείνεται η τηλεργασία

Όσον αφορά το θέμα της τηλεργασίας, κάθε οργανισμός του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από αύριο, Παρασκευή, να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Όπως ανέφερε, οι έλεγχοι για την τήρηση του μέτρου της τηλεργασίας και των λοιπών μέτρων προστασίας έχουν ενταθεί και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς και τις υπόλοιπες ημέρες.

Επιπλέον, απηύθυνε σύσταση και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να λειτουργήσουν με το απαραίτητο προσωπικό, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...