Ο κορονοϊός χαλάει τα σχέδια των Ευρωπαίων για τα Χριστούγεννα – Ποια μέτρα ισχύουν σε κάθε χώρα

Δεν είναι μόνο οι Έλληνες που θα γιορτάσουν με περιορισμούς τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και όλοι οι Ευρωπαίο με την πανδημία του κορονοϊού να ανατρέπει τα φετινά σχέδια για την περίοδο των εορτών.

Αφενός οι κυβερνήσεις προσπαθούν να βρουν εκείνα τα μέτρα που θα αποτρέπουν την περαιτέρω εξάπλωση της Covid-19, αφετέρου θα επιτρέπουν στους πολίτες να γιορτάσουν με τις οικογένειες και τα φιλικά τους πρόσωπα.

Ακολουθούν τα μέτρα που θα ισχύουν σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς:

Ισπανία

Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα χαλαρώσει και ως γενικός κανόνας, θα επιτρέπεται σε έως 10 άτομα να συναντηθούν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αλλά κάθε περιοχή μπορεί να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς.

Η μετακίνηση μεταξύ περιοχών θα περιοριστεί σε επισκέψεις σε συγγενείς και κοντινούς φίλους μεταξύ 23 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου, εκτός κι αν επιβληθούν αυστηρότεροι κανόνες ανά περιοχή.

Δανία

Τα εμπορικά κέντρα κλείνουν από τις 17 Δεκεμβρίου, ενώ άλλα καταστήματα -με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων – από τις 25 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο αυστηρού lockdown για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Βουλγαρία

Η χώρα θα κρατήσει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα εμπορικά κέντρα, τα καφέ, τα γυμναστήρια και τα εστιατόρια κλειστά ενώ θα απαγορεύονται οι επισκέψεις σε τουριστικά γκρουπ έως τις 31 Ιανουαρίου. Ωστόσο, τα εστιατόρια των ξενοδοχείων θα ανοίξουν και πάλι στις 22 Δεκεμβρίου με το 50% της δυναμικότητας τους και μόνο έως τις 10.00 το βράδυ.

Βρετανία

Στις 16 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν θα απαγορευθούν οι χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις, αντιστεκόμενος στις πιέσεις από ορισμένους γιατρούς να μην επιτραπούν τέτοιου είδους οικογενειακές συναθροίσεις. Βάσει του ισχύοντος πλαισίου, τα μέλη έως και τριών νοικοκυριών επιτρέπεται να συναντηθούν σε ένα σπίτι από τις 23 έως τις 27 Δεκεμβρίου. Οι πολίτες μπορούν να συναντηθούν σε χώρους λατρείας και εξωτερικούς χώρους αλλά όχι σε εσωτερικούς χώρους διασκέδασης και φιλοξενίας. Τα καταστήματα θα έχουν διευρυμένο ωράριο λειτουργίας τα Χριστούγεννα και τον Ιανουάριο, αλλά οι παμπ και τα εστιατόρια θα είναι κλειστά στο Λονδίνο.

Ιταλία

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε στις 15 Δεκεμβρίου ότι η κυβέρνηση ίσως χρειαστεί να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς για τα Χριστούγεννα, οι οποίοι αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν μέτρα για τις μετακινήσεις μεταξύ περιοχών από τις 20 Δεκεμβρίου.

Η λειτουργία του πάπα Φραγκίσκου την παραμονή των Χριστουγέννων θα ξεκινήσει δύο ώρες νωρίτερα, προκειμένου αυτοί που θα την παρακολουθήσουν να μπορούν να είναι σπίτι τους έως τις 10 το βράδυ.

Πολωνία

Υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος απηύθυνε έκκληση στους Πολωνούς να παραμείνουν στα σπίτια τους τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και δήλωσε ότι οι περιορισμοί -με κλειστά τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα αθλητικά κέντρα- δεν μπορούν να χαλαρώσουν ακόμα.

Ολλανδία

Η χώρα εισήλθε σε σκληρό lockdown πέντε εβδομάδων. Οι συναθροίσεις περιορίζονται στα δύο άτομα, ένα μέτρο που θα χαλαρώσει στους τρεις ενήλικες επισκέπτες για τρεις ημέρες την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τσεχία

Εστιατόρια, ξενοδοχεία και κλειστοί αθλητικοί χώροι, που άνοιξαν πριν από δύο εβδομάδες, θα κλείσουν και πάλι από τις 18 Δεκεμβρίου ενώ θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 μμ.

Γερμανία

Η Γερμανία θα διατηρήσει ανοικτά μόνο τα απαραίτητα καταστήματα από τις 16 Δεκεμβρίου έως τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου. Οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις θα παραμείνουν περιορισμένες σε έως πέντε άτομα από δύο νοικοκυριά, ενώ οι κανόνες θα χαλαρώσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων, καθώς θα επιτρέπεται η συνάθροιση έως 10 προσώπων, χωρίς να υπολογίζονται τα παιδιά.

Γαλλία

Από την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας θα εξαιρείται μόνο η παραμονή των Χριστουγέννων.

Ουγγαρία

Η χώρα ματαίωσε τους εορτασμούς για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ενώ οι περιορισμοί, που περιλαμβάνουν και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 7 μμ, θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως τις 11 Ιανουαρίου.

Πορτογαλία

Δεν θα υπάρχει όριο για τον αριθμό των προσώπων που μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα νοικοκυριό για τα Χριστούγεννα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά αργότερα –στις 02.00 τα ξημερώματα αντί στις 11 το βράδυ- στις 24 και 25 Δεκεμβρίου. Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα απαγορεύονται τα υπαίθρια πάρτι και οι συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους θα περιορίζονται στα έξι άτομα.

Νορβηγία

Οι Νορβηγοί θα μπορούν να προσκαλούν έως 10 καλεσμένους στα σπίτια τους σε δύο διαφορετικές περιστάσεις μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Εκτός των ημερών αυτών, συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός των πέντε καλεσμένων.

Βέλγιο

Τα νοικοκυριά στο Βέλγιο θα μπορούν να είναι σε στενή επαφή με ένα ακόμα πρόσωπο τα Χριστούγεννα. Όσοι ζουν μόνοι τους θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με δύο ακόμα ανθρώπους. Απαγορεύονται τα πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό.

Ιρλανδία

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται να συναντηθούν τα μέλη τριών νοικοκυριών, ενώ για την ίδια περίοδο θα αρθεί η απαγόρευση των μετακινήσεων στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...