Ο Κοντοζαμάνης για τους λόγους επίταξης των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη – «Διάσταση απόψεων»

Για την επίταξη των δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη μετά την άρνηση των ιδιοκτητών να διαθέσουν κλίνες για Covid μίλησε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. 

«Προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση, η οποία προβλεπόταν από το πρώτο κύμα της πανδημίας, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως, προκειμένου να αποφύγουμε μια δυσμενή εξέλιξη, καθώς υπήρχε ανάγκη για επιπλέον κλίνες. Οι δυνάμεις του ΕΣΥ δεν είναι ανεξάντλητες».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι υπήρξε μια διάσταση απόψεων καθώς και ότι έπρεπε να προχωρήσει η επίταξη «για να διαχειριστούμε τη δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη».

Ο υφυπουργός συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής είναι πολύ καλή η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς υπάρχουν συμφωνίες που τηρούνται για τη διάθεση κλινών για μη Covid περιστατικά.

Τόνισε, επίσης, πως αν χρειαστεί θα προχωρήσουν και σε επίταξη ιδιωτικών γιατρών, για τους οποίους ήδη υπάρχει πρόσκληση για συνεργασία με το ΕΣΥ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...