Ο Κοντογιαννόπουλος που έμεινε στην ιστορία για τις μαζικότερες καταλήψεις στη χώρα μιλά για το ν/σ στην Παιδεία

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κι αυτούς της Ελληνικής Λύσης, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, υπερασπίστηκε με άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος εξαπολύοντας επίθεση προς την Αριστερά από την πρώτη κιόλας πρόταση του.

Για όποιους γνωρίζουν το νομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου την περίοδο 1990-’91 και τα όσα το ακολούθησαν δεν θα έπρεπε να κάνει εντύπωση, υπάρχουν όμως κι αυτοί που δεν το γνωρίζουν και θα έπρεπε.

Το νομοσχέδιο Κοντογιάννοπουλου, όπως άλλωστε έγινε γνωστό τότε, προέβλεπε μεταξύ άλλων μείωση αργιών, κατάργηση αδικαιολόγητων απουσιών και 15μελών, σύστημα πόντων για έλεγχο της συμπεριφοράς των μαθητών, επιβολή ομοιόμορφης εμφάνισης, υποχρεωτικό εκκλησιασμό, κ.ά.

Σε ό,τι αφορά στα πανεπιστήμια προέβλεπε κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, εντατικοποίηση, περικοπή φοιτητικής συμμετοχής στη διοίκηση των ΑΕΙ και κατάργηση του ασύλου.

Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν τις μαζικότερες καταλήψεις στη χώρα και συλλαλητήρια. Ο όλος αναβρασμός τότε κατέληξε στη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα και στον εμπρησμό του «Κ. Μαρούσης» με 4 θανάτους, τον Ιανουάριο του 1991.

Για την ιστορία, ο κ. Κοντογιαννόπουλος παραιτήθηκε, αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Σουφλιά και η μεταρρύθμιση ματαιώθηκε.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...