Ο καιρός «τρελάθηκε»: Το ‘στρωσε στη Σαχάρα – Χιόνια και στη Σαουδική Αραβία, με τον υδράργυρο στους -2°C

Το ψυχρό κύμα που επηρεάζει τις τελευταίες ημέρες πολλές χώρες της Ευρώπης και τα Βαλκάνια έφτασε μέχρι την Αφρική και τη Σαχάρα, όπου είδαν «άσπρη μέρα». Χιόνια έπεσαν και στη Σαουδική Αραβία, με τον υδράργυρο στους -2°C. Πρωτόγνωρες συνθήκες για τους κατοίκους των συγκεκριμένων και τις καμήλες, με την κλιματική αλλαγή να «δημιουργεί» πρωτόγνωρες εικόνες σε όλο τον πλανήτη.

Το χιόνι κάλυψε, λοιπόν, έστω και επιφανειακά την έρημο Σαχάρα, και οι καμήλες περπάτησαν στο λευκό «πέπλο» που έφεραν οι πολικές θερμοκρασίες.

Ο Ιανουάριος επιφυλάσσει χιόνι και πολικές θερμοκρασίες για πολλά μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά η Αφρική και η Μέση Ανατολή, που είναι πιο κοντά στον ισημερινό, δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις περιοχές του πλανήτη που αναμένουμε να δούμε τέτοιες εικόνες. Το 2021 συνεχίζει τα παράδοξα και χάρισε σε φωτογράφους και καμεραμέν εικόνες που δεν περιμέναμε να δούμε.

Όπως αναφέρθηκε στην έρημο Σαχάρα έπεσε χιόνι και στη Σαουδική Αραβία ο υδράργυρος έπεσε στους -2 βαθμούς Κελσίου (κάτι που έχει να συμβεί εδώ και μισό αιώνα).

Σε εικόνες από την Αλγερία πρόβατα φαίνονται να στέκονται στους αμμόλοφους που έχουν καλυφθεί από πάγο.

Η έρημος της Σαχάρας καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αφρικής και έχει περάσει από αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας τα τελευταία εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αναμένεται να γίνει ξανά πράσινη σε περίπου 15.000 χρόνια.

Φωτογραφίες: Karim Bouchetata/Bav Media, Abu Nayel Fawaz Al-Harib/Magnus από Twitter

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...