Ο Ερντογάν υπόσχεται τουρκικό εμβόλιο έως τον Απρίλιο «για το κοινό καλό της ανθρωπότητας» (video)

Τουρκικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι διαθέσιμο έως τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη 25/11.

«Έχουμε σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά το εγχώριο εμβόλιό μας. Σκοπεύουμε να φέρουμε το δικό μας εμβόλιο στην αγορά τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο», δήλωσε ο Ερντογάν στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κότζα ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του «Το πρώτο εμβόλιο της Τουρκίας με διεθνή πρότυπα είναι έτοιμο για χρήση», σύμφωνα με τον ιστότοπο hurriyetdailynews.com

Ο ίδιος τόνισε, «Ο σχεδιασμός για εγχώρια παραγωγή εμβολίων θα συνεχιστεί με καλά νέα».

Όπως αναφέρθηκε ακόμη, η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις των εμβολίων στην Κίνα, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ξεκίνησαν οι… προπαραγγελίες

«Έχουμε ήδη δώσει προπαραγγελίες για ορισμένα από αυτά. Ελπίζουμε να έχουμε τις πρώτες δόσεις των εμβολίων έως το τέλος αυτού του μήνα» ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος και συνέχισε, λέγοντας ότι το εμβόλιο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το κοινό καλό της ανθρωπότητας ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές ή εμπορικά κίνητρα.

«Πιστεύουμε ότι δεν έχει νόημα για τις μεμονωμένες χώρες να προστατευθούν προτού όλος ο κόσμος απελευθερωθεί από την απειλή της πανδημίας» πρόσθεσε.

Μέχρι τώρα, 44 εθελοντές συμμετέχουν στις  δοκιμές πρώτης φάσης του εμβολίου ERUCOV-VAC.

Οι κλινικές δοκιμές του τουρκικού εμβολίου εξελίσσονται ομαλά με κανέναν από τους εθελοντές να εμφανίζει παρενέργειες, σημείωσε η Yeni Safak.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...