Ο Έλον Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος (video)

Ο Ελον Μασκ έγινε κι επίσημα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με την περιουσία του να αγγίζει τα 191 δισ. δολάρια.

Όπως μετέδωσε το CNBC, η άνοδος που σημειώθηκε την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου στη μετοχή της Tesla έκανε τον Μασκ να ξεπεράσει τον Τζεφ Μπέζος, ο οποίος αποτελούσε μέχρι πρότινος τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον πλανήτη από το 2017, με περιουσία κοντά στα 184 δισ. δολάρια.

Μόλις πριν από ενάμιση μήνα, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Έλον Μασκ αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση, εκτοπίζοντας τον Μπιλ Γκέιτς. Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας αντιπροσωπεύουν περίπου τα τρία τέταρτα των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κατά την προηγούμενη χρονιά, ο Μάσκ βρισκόταν στην 35η θέση, ενώ κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στην 4η μέχρι τον Αύγουστο. Η μεγέθυνση του πλούτου του Μασκ κατά το 2020 αντιπροσωπεύει την ταχύτερη άνοδο στη λίστα των πλουσίων.

Ωστόσο, παρά τα αστρονομικά του κέρδη ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα υλικά αγαθά.

Παράλληλα, η άνοδος κατά 2% των μετοχών της Amazon πρόσθεσε τρία δισεκατομμύρια στην περιουσία του Τζεφ Μπέζος, με το συνολικό ποσό της του να υπολογίζεται σε 187 δισ. Βέβαια, ο ίδιος είδε την περιουσία του να μειώνεται αρκετά ύστερα από το διαζύγιο δισεκατομμυρίων από την επί 25 χρόνια σύζυγό του, Μακένζι Μπέζος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, επικαλούμενο τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, τρίτος στη σειρά, βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία που αγγίζει τα 132 δισ. δολάρια. Ωστόσο, η περιουσία του Γκέιτς θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς τις μεγάλες δωρεές που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...