Ο χάρτης της ντροπής – Η Τουρκία χωρίζει το Αιγαίο στα δύο και οικειοποιείται ελληνικά νησιά

Δεν έφταναν στην Τουρκία οι άνευ προηγουμένου… έμπρακτες προκλήσεις με το Oruc Reis που κόβει βόλτες έξω από το Καστελόριζο, το προχώρησε ακόμα ένα βήμα και πέρασε και στις… θεωρητικές.

Η Άγκυρα και συγκεκριμένα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, Αντίλ Καραϊσμαήλογλου, δημοσίευσε χάρτη στον οποίο έχει επεκτείνει μονομερώς την τουρκική έρευνα και διάσωσης ως τον 25ο μεσημβρινό και ουσιαστικά έχει χωρίσει το Αιγαίο στη μέση, φτιάχνοντας την κατάσταση στα… μέτρα της.

Στον χάρτη που παρουσιάζει η Τουρκία, ελληνικά νησιά βρίσκονται εντός τουρκικής δικαιοδοσίας, κάτι που προφανώς και δεν γίνεται τυχαία από τη γειτονική χώρα αλλά με εμφανή στόχο να προκαλέσει εκ νέου την ελληνική πλευρά.

«Χαιρετίσματα στο Φατίχ, στο Γιαβούζ και στο Κανουνί. Στη Γαλάζια Πατρίδα μας, την περιοχή ερευνών και διάσωσης την επεκτείναμε με τρόπο που θα περιλαμβάνει και τις περιοχές όπου πραγματοποιούν εργασίες τα ερευνητικά μας πλοία. Καλορίζικο το νέο σχέδιο έρευνας και διάσωσης!», ανέφερε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών.

Η Ελλάδα δεν άργησε να αντιδράσει και το πρωί της Κυριακής το ελληνικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι «η τουρκική περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης που ορίστηκε αυθαίρετα με το νέο τουρκικό νόμο, όπως άλλωστε και αυτή που είχε ορισθεί με τον τουρκικό νόμο του 1988, είναι παράνομη στο μέτρο που επικαλύπτει περιοχές ελληνικής κυριαρχίας και δικαιοδοσίας, συνεπώς δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

Πέραν όμως αυτού, δεν στηρίζεται σε επιχειρησιακά κριτήρια και δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...