Ο Μπιλ Γκέιτς προβλέπει: Πιθανές ακόμα δύο μεγάλες καταστροφές για τον πλανήτη μετά τον κορονοϊό (video)

Για ακόμα δύο μεγάλες καταστροφές που ενδέχεται να πλήξουν τον πλανήτη επειδή οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουν, μίλησε ο Μπιλ Γκέιτς.

Ο Γκέιτς, ο οποίος βγήκε πέρα για πέρα αληθινός καθώς το 2015 είχε προβλέψει την πανδημία που βιώνουμε σήμερα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι δύο παράγοντες και συγκεκριμένα η κλιματική αλλαγή και η «βιοτρομοκρατία» θα μπορούσαν να πλήξουν τον κόσμο στο εγγύς μέλλον.

Μιλώντας για τη βιοτρομοκρατία, ο Γκέιτς εξήγησε ότι πλέον, ένα άτομο μπορεί από μόνο του να δημιουργήσει έναν θανατηφόρο ιό και οι πιθανότητες να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους ιούς στο μέλλον είναι περισσότερες, από εκείνες να αντιμετωπίσουμε πανδημίες που προκαλούνται φυσικά όπως ο COVID-19. Ο αμερικανός μεγιστάνας πρόσθεσε ότι σε ενδεχόμενη τέτοια καταστροφή, θα μετρήσουμε περισσότερους νεκρούς από ότι τώρα με τον κορονοϊό.

Ο Γκέιτς είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία παγκοσμίως όταν λίγο μετά το ξέσπασμα της νέας επιδημίας Έμπολα στην Αφρική το 2014, είχε μιλήσει δημοσίως για έναν νέο, μολυσματικό ιό που θα απειλήσει την ανθρωπότητα.

«Ο κόσμος απλά δεν είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει μια ασθένεια, μια ιδιαίτερα μολυσματική γρίπη, για παράδειγμα, που μολύνει μεγάλο αριθμό ανθρώπων πολύ γρήγορα. 

Από όλα τα πράγματα που θα μπορούσαν να σκοτώσουν 10 εκατομμύρια ανθρώπους ή περισσότερους, το πιο πιθανό είναι η πανδημία»

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...