Ο Άδωνης ομολογεί τη σύνδεση της έκρηξης των κρουσμάτων με το άνοιγμα του τουρισμού (video)

Την άμεση σύνδεση της έκρηξης των κρουσμάτων που οδήγησαν στο δεύτερο lockdown με το άνοιγμα του τουρισμού παραδέχθηκε για πρώτη φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Open.

Ερώτηση: Κάτι που δεν διαχειριστήκατε σωστά πέρα από την ατομική ευθύνη,  μπορείτε να μου πείτε; Γιατί μέχρι τώρα λέτε για την ατομική ευθύνη.

Απάντηση: «Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει  για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών  οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.

Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε.

Αυτό όμως ήταν το πρωτόγνωρο που έκανε τη διαφορά. Πιθανώς αν είχαμε σκεφτεί από την αρχή ότι ο ιός δεν θα έρθει τον Οκτώβριο, αλλά θα έρθει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, να είχαμε κινηθεί διαφορετικά».

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη στιγμή επέκρινε τον χωρίς κανένα σχεδιασμό άνοιγμα του τουρισμού και μάλιστα ρωτήθηκε για το θέμα στη συνέντευξή του στο Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα έκανε λόγο για αλλοπρόσαλλο άνοιγμα.

«Δεν ήταν ανάγκη να φτάσουμε στο σημερινό σημείο για να νομοθετήσει η κυβέρνηση ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα και τεστ 72 ή 38 ωρών για να μπει κάποιος στη χώρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ με αφορμή το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για υποχρεωτική δημοσίευση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής επιστημόνων, διερωτήθηκε «εάν ήταν σύμφωνη η Επιτροπή των επιστημόνων με το άνοιγμα του τουρισμού με τον τρόπο που έγινε».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...