«Ντου» της αστυνομίας σε παράνομη λέσχη εν μέσω lockdown – 67 συλλήψεις και πρόστιμα «φωτιά» (video)

Κοντά… στα 67 άτομα βρήκε η ΕΛΑΣ μετά από «ντου» το βράδυ της Δευτέρας (09/11) σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να προβεί σε ισάριθμες συλλήψεις, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα «φωτιά», λόγω και του lockdown.

Η συγκεκριμένη λέσχη βρίσκεται στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου και η οικονομική αστυνομία υλοποίησε μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση. Επιβλήθηκε τεράστιο πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και παράνομη συνάθροιση που έφτασε τις 43.100 ευρώ, ενώ πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στον προσωρινά υπεύθυνο, ενώ αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο 3.000 ευρώ και στον ιδιοκτήτη της λέσχης, ο οποίος έχει απασχολήσεις και στο παρελθόν την αστυνομία.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία στο παρελθόν είχε βάλει «λουκέτο» άλλες δύο φορές στην εν λόγω παράνομη λέσχη.

Στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό αναφέρονται τα εξής:

«Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε χθες (9 Νοεμβρίου 2020) στο κέντρο της Αθήνας, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με παράνομα τυχερά παίγνια, το οποίο λειτουργούσε κατά παράβαση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Σε βάρος του προσωρινά υπεύθυνου και 67 παικτών, που βρέθηκαν εντός του καταστήματος, επιβλήθηκαν συνολικά διοικητικά πρόστιμα 43.100 ευρώ, για μη χρήση μάσκας και παραβίαση των μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού.

Άπαντες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα παράνομα τυχερά, ενώ σε βάρος του προσωρινά υπεύθυνου η δικογραφία περιλαμβάνει και παραβίαση της νομοθεσίας για την πρόληψη ασθενειών και τα προσωπικά δεδομένα.

Αναζητούνται προκειμένου συλληφθούν ο διαχειριστής και ο νόμιμος εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος, οι οποίοι απουσίαζαν κατά τον έλεγχο.

Επιπλέον, οι χώροι του καταστήματος επιτηρούνταν συνολικά από 21 κάμερες, ενώ άλλες 2 κάμερες επιτηρούσαν τον εξωτερικό χώρο, χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και άνευ αδείας της αρμόδιας Αρχής.

Από την έρευνα στο κατάστημα και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 24 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
 • 5 κεντρικές μονάδες – server,
 • πλήρης ηλεκτρονικός υπολογιστής, συνδεδεμένος με κάμερες,
 • ηλεκτρονική ρουλέτα μεγάλου μεγέθους, συνδεδεμένη με οκτώ θέσεις,
 • 8 σκληροί δίσκοι, που εξήχθησαν από την ηλεκτρονική ρουλέτα,
 • ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα, τύπου «ρουλέτα»,
 • 3 κεντρικές μονάδες και 3 οθόνες ηλεκτρονικού υπολογιστή,
 • ασύρματο τηλεχειριστήριο (μπουτόν),
 • 23 κάμερες κυκλώματος παρακολούθησης, που λειτουργούσαν χωρίς να είναι ενήμεροι οι
 • θαμώνες και άνευ αδείας της αρμόδιας Αρχής,
 • 6 επιτραπέζιες ρουλέτες και 6 μηχανισμοί ρουλέτας,
 • 4 τραπέζια χαρτοπαιξίας, τύπου «Black Jack»,
 • πλήθος μαρκών και 20 δέσμες τραπουλόχαρτων,
 • 3 κινητά τηλέφωνα και 11.510 ευρώ.

Οι ρουλέτες, οι κάμερες, οι κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, το μπουτόν και οι πλαστικές μάρκες θα αποσταλούν για φύλαξη στις αποθήκες της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού και το χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, ενώ τα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...