Νίκος Φίλης για σχολεία: Το «ανέμελο» άνοιγμα να μην οδηγήσει ξανά σε επώδυνο κλείσιμο

«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις όμως, ώστε να μην οδηγηθούμε ξανά σε ένα νέο, επώδυνο κλείσιμο. Δυστυχώς, με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα που ειδικοί, εκπαιδευτικοί και κόμματα υποδεικνύουν εδώ και μήνες. Τίποτα ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει από το Νοέμβριο, τότε που έκλεισαν «προληπτικά» όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες» υπογραμμίζει ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι χρειάζεται σχέδιο, που θα εφαρμοστεί αμέσως και αυτό αφορά στα εξής:

  • Τμήματα με λιγότερους μαθητές, μικρότερο – εναλλασσόμενο ωράριο
  • Τακτικά -εβδομαδιαία- δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές που συγκατοικούν με ευπαθή ή ηλικιωμένα άτομα
  • Κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών άνω των 50 ετών καθώς και εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
  • Αναπροσαρμογή – μείωση της ύλης, επαναλήψεις εκείνης που διδάχθηκε με τηλεκπαίδευση, αναβολή γραπτών εξετάσεων, μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, τουλάχιστον υπό τις ειδικές αυτές συνθήκες.

Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση έδωσε δείγμα γραφής στα Ειδικά Σχολεία που ενώ ορθώς άνοιξαν, λειτούργησαν όλο αυτό τον καιρό χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας, χωρίς καν τακτικά τεστ που θα προφύλασσαν τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτή την παράλογη ανεμελιά και κραυγαλέα ανευθυνότητα ετοιμάζεται να επιδείξει τώρα σε όλα τα σχολεία και όλες τις βαθμίδες.

Την ίδια στιγμή, εξακολουθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, που σύμφωνα με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς παρουσιάζουν θλιβερά ρεκόρ μη συμμετοχής στο μάθημα. Οι συνέπειες της αδιαφορίας της κυβέρνησης σε αυτό το κοινωνικό φαινόμενο θα στιγματίσουν την κοινωνία μας και τα πιο αδύναμα μέλη της για πολύ καιρό».

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας είναι τεράστιες. Ιδιαίτερα, όταν παραμονή του ανοίγματος των σχολείων, επετράπη ο συνωστισμός στις εκκλησίες με όποιες υγειονομικές συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στη λειτουργία της εκπαίδευσης μεθαύριο.

Είναι σαφές ότι στην Παιδεία καθώς και στη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, χρειάζεται άλλη πολιτική» καταλήγει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...