Νίκος Δένδιας για τις διερευνητικές επαφές: Σημαντικό, αλλά όχι το μεγάλο βήμα – Επίθεση από την Άγκυρα (video)

Οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, που ξεκίνησαν στην Κωνσταντινούπολη, είναι «ένα σημαντικό βήμα», αλλά αυτό «δεν είναι το μεγάλο βήμα». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη των Βρυξελλών. Την ίδια ώρα, η Άγκυρα έκανε επίθεση, στον έλληνα ΥΠΕΞ. 

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (25/01) διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι έσπασε ο «πάγος» ανάμεσα στις δυο πλευρές, εν όψει του νέου ραντεβού στην Αθήνα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας από την ΕΕ ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εξήγησε, μιλώντας στο «Euronews», ότι στο πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων έγινε περιγραφή της αναστροφής της τουρκικής πολιτικής, αλλά σημειώνει με νόημα «ας περιμένουμε και να δούμε τι πρόκειται να κάνουν οι Τούρκοι».

Αναφερόμενος στο θέμα της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο ο κ. Δένδιας δήλωσε στο «Euronews» «δεν θέλουμε να αποκλείσουμε την Τουρκία από οτιδήποτε», έσπευσε, όμως, να τονίσει πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο «κάτω από ένα σύνολο κανόνων. Και ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες; Οι κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Εν μέσω διερευνητικών επαφών η Άγκυρα επιτίθεται κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών

Εν τω μεταξύ, μια ημέρα μετά την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, γνωστός πλέον για τις κατευθυνόμενες άνωθεν «προβοκατόρικες» παρεμβάσεις του, εμφανίστηκε να ξανανοίγει τη «βεντάλια» των τουρκικών απαιτήσεων με στόχο να προστεθούν και νέα θέματα στην ελληνο-τουρκική ατζέντα των συνομιλιών.

Ο ίδιος επετέθη κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, επειδή, λίγο πρίν τις διερευνητικές, κατά τη διάρκεια διαδικτυακού χαιρετισμού του στην εκδήλωση της κοπής της πίτας των Ιμβρίων, αναφέρθηκε στο ζήτημα των δικαιωμάτων των Ελλήνων στην Τουρκία.

«Ενώ αυτή η διαδικασία εξελισσόταν (σ.σ. διπλωματικών διεργασιών), το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δυστυχώς, έκανε πολύ αρνητικές δηλώσεις για την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία», είπε και πρόσθεσε: «Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών πρέπει να απέχει από αυτές τις αρνητικές προσεγγίσεις».

Επίσης, όπως κουραστικά πράττει εδώ και μήνες η Άγκυρα, επανέλαβε το γνωστό «τροπάρι» για:

-Τις «Notam που έχουν εκδώσει (σ.σ. οι Έλληνες) στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, προκειμένου να μεγαλώσουν άδικα τις περιοχές κυριαρχίας τους στη θάλασσα και στον αέρα».

-Τους «εξοπλισμούς σε νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα».

-Την «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη, όπως χαρακτηρίζει η Τουρκία την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα.

Συγχαρητήρια Δένδια στο νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Twitter, συγχαίρει θερμά τον Άντονι Μπλίνκεν για την επικύρωση του διορισμού του ως νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Ανυπομονώ να συνεργαστούμε για την περαιτέρω ενίσχυση της ισχυρής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την ενδυνάμωση του διατλαντικού δεσμού που βασίζεται σε κοινές αξίες», επισημαίνει επίσης στην ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγές: euronews, lawandorder.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...