Νικολάου: Γιατί κάνει απεργία πείνας ο Κουφοντίνας; Τον Σεπτέμβριο μπορεί να αιτηθεί αποφυλάκιση

«Η ζωή του Κουφοντίνα είναι στα χέρια του. Τον Σεπτέμβριο του 2021 μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης, κατοχυρώνεται το δικαίωμά του, γιατί κάνει απεργία πείνας;».

Αυτό διερωτήθηκε η Σοφία Νικολάου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναλύοντας το θέμα που διχάζει την κοινή γνώμη.

«Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, και να μην κάνει απεργία πείνας», συμπλήρωσε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

«Εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί; Παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο, ως ΓΓ. είμαστε πάνω από τον κρατούμενο», τόνισε και υποστήριξε ότι ο Κουφοντίνας δεν σιτίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά «υπάρχει διαταγή από την Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας με την οποία αν χρειαστεί θα παρέμβουν οι γιατροί για να παραμείνει στη ζωή».

Το τελευταίο ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με το τι προβλέπεται διεθνώς, όπως επιβεβαίωσε σήμερα και ο νομικός, Βασίλης Χειρδάρης.

Κλείνοντας τις τοποθετήσεις της, η κυρία Νικολάου τόνισε ότι «το 2015 ο Κουφοντίνας δεν ήθελε να γυρίσει στον Κορυδαλλό. Δεν μπορεί να γυρίσει, ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...