«Νέκρωσε» η Βρετανία – Ημέρα μνήμης για τους νεκρούς του κορονοϊού, έναν χρόνο μετά το πρώτο lockdown (video)

Ημέρα μνήμης στη Μεγάλη Βρετανία… Ενός λεπτού σιγή, ως φόρο τιμής στους 126.000 νεκρούς που μετρά το Ηνωμένο Βασίλειο, έναν χρόνο μετά την επιβολή του πρώτου lockdown, τήρησε η χώρα.

Έναν χρόνο μετά, η χώρα προχωρά τη μαζική εκστρατεία εμβολιασμού, που θεωρείται από τις πιο προχωρημένες, θέλοντας να προσφέρει την ελπίδα διεξόδου, ενώ διανύει το τρίτο lockdown.

Το μεσημέρι η χώρα ακινητοποιήθηκε για ένα λεπτό, στο κοινοβούλιο, μπροστά από τα νοσοκομεία και αλλού, για να χαιρετίσει τους νεκρούς και το υγειονομικό προσωπικό της πρώτης γραμμής, πριν ηχήσουν οι καμπάνες των εκκλησιών.

«Ενώ περιμένουμε ανυπόμονα ένα καλύτερο μέλλον μαζί, σήμερα κάνουμε μια παύση για να στοχαστούμε τη θλίψη και το πένθος που συνεχίζουν να αισθάνονται τόσοι άνθρωποι και οικογένειες», ανέφερε η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ σε μήνυμα που συνόδευε ένα μπουκέτο με λουλούδια που έστειλε στο νοσοκομείο του Λονδίνου όπου νοσηλεύθηκε πρόσφατα ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Καλούνται να ανάψουν ένα φως στο κατώφλι του σπιτιού τους

Στο πλαίσιο αυτής της «Ημέρας στοχασμού», οι Βρετανοί καλούνται επίσης να ανάψουν ένα φως στο κατώφλι του σπιτιού τους στις 8 το βράδυ, ενώ θα φωταγωγηθούν τα εθνικά μνημεία, όπως το London Eye στο Λονδίνο.

Το βράδυ της 23ης Μαρτίου 2020, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ένα lockdown του Ηνωμένου Βασιλείου με άμεση ισχύ, που σήμανε το κλείσιμο σχολείων, μουσείων, εστιατορίων και την υποχρέωση των πολιτών να παραμένουν στα σπίτια τους. Η χώρα κατέγραφε τότε περισσότερους από 330 νεκρούς.

Ένα χρόνο αργότερα, η χώρα βρίσκεται στο τρίτο lockdown, που τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές Ιανουαρίου για να περιοριστεί ένα πολύ θανατηφόρο κύμα που αποδίδεται σε ένα παραλλαγμένο στέλεχος του κορoνοϊού, το οποίο είχε ταυτοποιηθεί για πρώτη φορά στη Βρετανία και είναι πιο μεταδοτικό. Το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει σήμερα περισσότερους από 126.000 νεκρούς, τον βαρύτερο απολογισμό στην Ευρώπη, και περισσότερες από 4,3 εκατομμύρια μολύνσεις.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...