Νεκρός ένας από τους επτά διασωληνωμένους στο χωριό Ραπτόπουλο – Πώς αποφασίστηκε το σκληρό lockdown

Τα νέα είναι ακόμα πιο άσχημα από το χωριό Ραπτόπουλο του δήμου Αγράφων, στην Ευρυτανία, καθώς «έφυγε» σε ηλικία μόλις 59 ετών ένας από τους επτά κατοίκους που έδιναν την μάχη στην εντατική, έχοντας βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Ένας από τους διασωληνωμένους είναι, μάλιστα, 33 χρονών, όπως αναφέρει το «eyvritanika.gr».

Γλέντι σε ονομαστική γιορτή «έβαλε» σε καραντίνα το χωριό Ραπτόπουλο

Όπως έγινε γνωστό από το πρωί της Πέμπτης (10/12), ιδιαίτερα δύσκολες μέρες βιώνει το χωριό Ραπτόπουλο στα Άγραφα Ευρυτανίας, απόρροια της εντολής του Νίκου Χαρδαλιά να τεθεί σε καθεστώς lockdown, μετά τον εντοπισμό μεγάλης διασποράς του κορονοϊού.

Όπως προκύπτει από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, από τους περίπου 150 κατοίκους του χωριού, οι 30 βρέθηκαν θετικοί στον ιό και επτά εξ αυτών ήδη νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ζημιά έγινε σε γλέντι για την ονομαστική εορτή κατοίκου του χωριού, καθώς και ότι οι περισσότεροι από τους 30 που διαγνώστηκαν θετικοί, είναι μέλη λίγων οικογενειών που βρέθηκαν στο γλέντι.

Το σημαντικό, αν μη τι άλλο, είναι ότι κατά τους ελέγχους της Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα παρακείμενα χωριά του δήμου Αγράφων (Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη), δεν εντοπίστηκαν άλλα κρούσματα, οπότε δεν χρειάστηκε να γίνει ευρύτερο lockdown.

Τι αποφασίστηκε για το Ραπτόπουλο

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους.
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα ισχύουν έως τις 15 Δεκεμβρίου 2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, κατόπιν ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα παρακείμενα χωριά του Δήμου Αγράφων (Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη) δεν εντοπιστήκαν θετικά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή, εκτός του συγκεκριμένου χωριού.

Φωτογραφία: evrytanika.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...