Νέες προκλήσεις από τον Ακάρ: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις και τις σεισμικές έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας

Λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία θα εξεταστούν κυρώσεις στην Τουρκία για τις προκλητικές της ενέργειες σε όλα τα επίπεδα, η Άγκυρα δε σταματά τις ενέργειες που αυξάνουν την ένταση.

Αυτήν τη φορά, διά στόματος του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις «σε περιοχές που θεωρούμε πως ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα», στοχεύοντας το Καστελόριζο, όπως αναφέρουν και τα τουρκικά ΜΜΕ. Κάνοντας επίθεση στην Ελλάδα.

Ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε στο τουρκικό Κοινοβούλιο και τόνισε: «Η Τουρκία με τα σεισμογραφικά μας σκάφη και με τα γεωτρύπανά μας, συνεχίζει και θα συνεχίσει τις τεχνικές και επιστημονικές της δραστηριότητες στη δική μας θαλάσσια περιοχή ευθύνης όπως και στις περιοχές που έχουν αδειοδοτηθεί από την “ΤΔΒΚ” και με τη συνοδεία των δυνάμεων της Αεροπορίας μας όπως και του Ναυτικού μας. Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα κανενός. Όμως δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Μπορούμε να πεθάνουμε, να γίνουμε βετεράνοι όμως δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο».

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας επιτέθηκε στην Ελλάδα λέγοντας πως «είναι εκείνη που προσπαθεί να αυξήσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο»

«Εμείς, από την άλλη πλευρά, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις διερευνητικές συναντήσεις και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και τις νέες πρωτοβουλίες του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ από την αρχή», πρόσθεσε ο Ακάρ. Τόνισε, παράλληλα, πως οι αξιώσεις της ελληνικής και κυπριακής πλευράς είναι υπερβολικές.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...