Νέες απίστευτες εικόνες από τον πλανήτη Άρη – Τι έστειλε στη NASA το Perseverance (video)

Την πορεία του «Perseverance» στον πλανήτη Άρη, έδωσε η «NASA», μετά την ιστορική του προσγείωση στον «κόκκινο» πλανήτη», συμπληρώνοντας τις πρώτες απίστευτες εικόνες από την προσεδάφισή του η οποία έγινε την Πέμπτη (18/02).

Οι εικόνες είναι απίστευτες, με το ρομποτικό ρόβερ «Perseverance» και έχει ήδη ξεκινήσει την εξερεύνηση, για μια επιχείρηση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο διάστημα.

Στην πρώτη φωτογραφία το ρομπότ φαίνεται κατά την προσγείωσή του, ενώ σε άλλες φαίνεται η πορεία του αλλά και πέτρες με το tweet της «NASA» να αναφέρει: «Λατρεύω τα βράχια. Κοίτα αυτά ακριβώς δίπλα στον τροχό μου. Είναι ηφαιστειακά ή ιζηματογενή; Τι ιστορία λένε; Ανυπομονώ να μάθω».

Σημειώνεται ότι το «Perseverance» διαθέτει μια πειραματική συσκευή που θα μετατρέπει το διοξείδιο της αρειανής ατμόσφαιρας σε καθαρό οξυγόνο, καθώς επίσης ένα μίνι μετεωρολογικό σταθμό, 19 κάμερες και δύο μικρόφωνα που θα καταγράψουν τους πρώτους αρειανούς ήχους. Επίσης το ρόβερ θα απελευθερώσει το «Ingenuity», ένα μικρό ρομποτικό ελικόπτερο βάρους 1,8 κιλών.

Όσον αφορά στο σύστημα λήψης δειγμάτων που διαθέτει το Perseverance, είναι ένας από τους πιο πολύπλοκους μηχανισμούς που έχουν αποσταλεί ποτέ στο διάστημα. Με αυτό το όχημα θα συλλέξει τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα, θα τα βάλει σε σωλήνες και αργότερα θα τα εναποθέσει για να περισυλλεγούν από μελλοντικές αποστολές και να σταλούν πίσω στη Γη για ανάλυση.

Δείτε τη στιγμή της προσεδάφισης του «Perseverance» στο «κόκκινο» πλανήτη:

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...