Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Αν η Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει, θα πράξουμε «αυτό που πρέπει» (video)

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε νέες απειλές, αυτή τη φορά παρουσία του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας, κατά της Ελλάδας, αναφέροντας, μάλιστα, ότι «Δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα, θα κάνουμε αυτό που πρέπει», εάν η Αθήνα δεν… εισακούσει σε όλα λέει η Άγκυρα.

Όλα αυτά, εν όψει και των διερευνητικών επαφών, που ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη. Τη στιγμή που η Ελλάδα μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, επανέλαβε στην Τουρκία, ότι «οι μόνες διαφορές μας είναι υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ».

Ο Χάικο Μάας ταξίδεψε τη Δευτέρα (18/01) στην Άγκυρα και κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γερμανό ομόλογό του, ο τούρκος αξιωματούχος είπε πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες».

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε αλλά βήματα, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει», δήλωσε προκλητικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Βάζοντας, μάλιστα, για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο το Καστελόριζο, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως η Ελλάδα διεκδικεί άδικα θαλάσσιο χώρο, σε ένα νησί με απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Τουρκία.

«Η Ελλάδα μιλάει για διεθνές δίκαιο, αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων… Πρέπει να ονομάζονται Τούρκοι η μειονότητα στη Θράκη», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Πριν από την επίσκεψή του στην Άγκυρα ο Χάικος Μάας επισήμανε ότι «Αυτό το παιχνίδι με τη φωτιά δεν πρέπει να επαναληφθεί. Η Τουρκία έχει ως εταίρος στο ΝΑΤΟ τη σαφή υποχρέωση να επιλύει ακόμη και δύσκολες διαφορές μέσω της διαπραγματευτικής οδού, τηρώντας το Διεθνές Δίκαιο και να μη θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...