Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Κουφοντίνα στην Αθήνα – Κατέβασε… και αύρες ο Χρυσοχοΐδης (video)

Ακολουθώντας την πεπατημένη των τελευταίων ημερών και με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα τεταμένο γύρω από το θέμα της απεργίας πείνας και δίψας του εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στο πρόσωπο του κρατούμενου πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Πέμπτης (04/03). Με την παρουσία της ΕΛΑΣ να είναι έντονη, ενώ στο κέντρο και στην Πανεπιστημίου έκαναν την εμφάνισή τους και «αύρες». Κάποια στιγμή πέταξε και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Μετά από κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταία 24ωρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλληλέγγυοι του «Λουκά» της 17Ν συγκεντρώθηκαν και πάλι στο Σύνταγμα, υπερασπιζόμενοι το αίτημα του απεργού πείνας που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια, για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά τη συγκέντρωση, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση την πλατεία Ομονοίας. Η μαζική κινητοποίηση έλαβε χώρα με πανό τα οποία έγραφαν συνθήματα υπέρ του πολυισοβίτη και κρότους λάμψης από τους διαμαρτυρόμενους.

Έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία στο κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και Αύρες της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πορείας, κλειστοί παρέμειναν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Μοναστηράκι», «Πανεπιστήμιο», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας) το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, για διακοπή της ποινής του (λόγω της κατάστασής της υγείας του), μετά την εξέτασή του την Πέμπτη (04/03).

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση της Πέμπτης (04/03):

Óõãêåíôñùóç óôï Óõíôáãìá êáé ðïñåéá áëëçëåããõçò óôï êåíôñï ôçò Áèçíáò ãéá ôïí áðåñãï ðåéíáò Äçìçôñç Êïõöïíôéíá Ðåìðôç 4 Ìáñôéïõ 2021 (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...