Νέα Σμύρνη: «Θα προσβάλλουμε την προσωρινή κράτηση» ανακοίνωσε ο συνήγορος του «Ινδιάνου» (video)

Ως «άκρως εσφαλμένη» χαρακτήρισε την απόφαση προφυλάκισης του 30χρονου κατηγορούμενου για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της Ομάδας «Δράση» κατά τα βίαια επεισόδια και της μαζικής διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία την περασμένη Τρίτη (09/03) στη Νέα Σμύρνη, ο συνήγορος υπεράσπισης του, Παύλος Σαράκης.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την απολογία του ο 30χρονος με το προσωνύμιο «Ινδιάνος» που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού, κρίθηκε προφυλακιστέος για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα.

Ο 30χρονος αρνείται κάθε εμπλοκή του στο συμβάν και – μεταξύ άλλων – ζητά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να γίνει ο εντοπισμός της στιγματοθέτησής της κατά τη στιγμή του περιστατικού, ώστε να αποδειχθεί, όπως ισχυρίζεται, ότι βρισκόταν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Ο 30χρονος, που φέρεται ως ο άνθρωπος που «γκρέμισε» από τη μηχανή τον αστυνομικό της ομάδας Δράση στη Νέα Σμύρνη και ακολούθησε στη συνέχεια η φονική επίθεση, κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων και της μαζικής διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία παρουσίασε κατά την απολογία του άλλοθι ενώπιον των αρχών και της ανακρίτριας και δεν αποδέχεται την κατηγορία που του αποδίδεται.

Αυτά με βάση τα όσα είπε στη ανακρίτρια (παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 13/03), και ενώ ο συγγενής τους (πρόκειται για τον κουνιάδο του, ο οποίος έκανε δηλώσεις), που φέρεται να τον έχει «κάψει» σε κατάθεσή του, άλλαζε πολλά από όσα αρχικά είχε πει. Από την αρχή της σύλληψής του και την παρουσία στη ΓΑΔΑ, είχε αρνηθεί τα πάντα, μέσω του δικηγόρου του.

Σε ανακοίνωσή του την Τρίτη (16/03), ο συνήγορος του 30χρονου κάνει λόγο για «ανασκευή της αρχικής επιβαρυντικής κατάθεσης» του γαμπρού του 30χρονου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ισχυρίζεται εξαρχής ότι ο εκείνος «είναι θύμα κακόβουλής καταγγελίας από πρόσωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος, με το οποίο βρίσκεται σε διένεξη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως περί προσωρινής κράτησης του εντολέα μας είναι άκρως εσφαλμένη, αφού δεν υφίσταται ούτε υπόνοια εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Ιδιαίτερα μετά την ανασκευή της αρχικής επιβαρυντικής κατάθεσης του γαμπρού του, ο οποίος με την εν γένει συμπεριφορά του μαρτυρεί ότι είναι ένα πρόσωπο ανισόρροπο και κακόβουλο, με ψυχική ροπή στη μυθοπλασία.

Θα προσβάλλουμε άμεσα την απόφαση, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τόσο τη νομική θέση του εντολέως μας, όσο και το κύρος της Δικαιοσύνης».

Σημειώνεται, επίσης, πως συνολικά έχουν γίνει τρεις προφυλακίσεις, καθώς εκτός από τον 30χρονο «Ινδιάνο», ως προσωρινά κρατούμενοι τέθηκαν και ένας 23χρονος που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους – μέχρι η υπόθεση να πάει σε δίκη – της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα 3 φορές το μήνα και της εγγυοδοσίας 1.000 ευρώ, καθώς και ένας 22χρόνος, ο οποίος είχε συλληφθεί πρώτος για την επίθεση.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...