Νέα Σμύρνη: Τα άλλοθι που παρουσίασε ο 30χρονος «Ινδιάνος» στην ανακρίτρια – Αρνείται τα πάντα

Ο 30χρονος που φέρεται ως ο άνθρωπος που «γκρέμισε» από τη μηχανή τον αστυνομικό της ομάδας Δράση στη Νέα Σμύρνη και ακολούθησε στη συνέχεια η φονική επίθεση, κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων και της μαζικής διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία την περασμένη Τρίτη (09/03), παρουσιάζει άλλοθι ενώπιον των αρχών και δεν αποδέχεται την κατηγορία που του αποδίδεται. Με βάση τα όσα είπε στη ανακρίτρια (παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 13/03), και ενώ ο συγγενής τους (πρόκειται για τον κουνιάδο του, ο οποίος έκανε δηλώσεις), που φέρεται να τον έχει «κάψει» σε κατάθεσή του, τα… γυρνάει.

Πρόκειται για τον 30χρονο που – λόγω της ταχύτητας που έτρεξε μέσα στο πλήθος- τον αποκάλεσαν «Ινδιάνο» ή «σπρίντερ». Από την αρχή της σύλληψής του και την παρουσία στη ΓΑΔΑ, είχε αρνηθεί τα πάντα, μέσω του δικηγόρου του.

Ο νεαρός άνδρας έχει χαράξει την υπερασπιστική γραμμή της απόλυτης άρνησης των κατηγοριών, υποστηρίζοντας ότι για διάστημα οκτώ ωρών, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, την περασμένη Τρίτη (09/03), ημέρα των επεισοδίων, βρισκόταν στο χώρο εργασίας του στον Ασπρόπυργο.

Στη συνέχεια λέει ότι μεταφέρθηκε στην Ελευσίνα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της εταιρίας όπου και παρέμεινε, σε ένα πάρκο μαζί με τρία φιλικά του πρόσωπα, μέχρι και την ώρα που σημειωνόταν η επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Εκείνη την ώρα, γύρω στις 19:20 ο 30χρονος υποστηρίζει ότι επιβιβάστηκε στο λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι του στη Μαγούλα.

Ο κατηγορούμενος αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση αποκλειστικά και μόνο στον «ψυχικά ασταθή» σύζυγο της αδελφής του, όπως λέει χαρακτηριστικά ο οποίος υποστηρίζει ότι πως κατηγορεί τον ίδιο και την οικογένεια του λόγω του ότι τα ανίψια του δεν θέλουν έχουν επαφή με τον πατέρα τους.

Αναφέρει, μάλιστα, πως το εν λόγω πρόσωπο και βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, τον είχε απειλήσει πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Τσικνοπέμπτη, λέγοντας του χαρακτηριστικά: «…Θα δεις τι θα πάθεις από εμένα…», «…Θα σε φτιάξω….».

Γι΄ αυτό το λόγο, ο κατηγορούμενος ζήτησε από την ανακρίτρια την εξέταση τουλάχιστον πέντε μαρτύρων που επιβεβαιώνουν ότι δεν βρισκόταν στη Ν. Σμύρνη κατά τον κρίσιμο χρόνο, την την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον μάρτυρα και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της συσκευής του, για να εντοπιστεί που ακριβώς βρισκόταν κατά το χρόνο των επεισοδίων και της επίθεσης στον 28χρονο αστυνομικό καθώς ισχυρίζεται ότι δεν βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη, αλλά στη Δυτική Αττική.

Αναλυτικά τα άλλοθι, που ο 30χρονος παρουσιάζει ενώπιον των αρχών:

 • Την 09.03.2021 βρισκόμουν στον χώρο εργασίας μου στον Ασπρόπυργο από τις 10:00 το πρωί έως και τις 18:00 το απόγευμα, όπως βεβαιώνει η εργοδότρια εταιρεία μου και προκύπτει και από το βιβλίο υπογραφών των εργαζομένων.
 • Αποβιβάστηκα από το όχημα που μεταφέρει τους εργαζόμενους της εταιρείας από και προς τον Ασπρόπυργο στις 18:20, επί της Ιεράς Οδού στην Ελευσίνα, όπως επιβεβαιώνει η εργοδότρια εταιρεία μου και ο οδηγός του οχήματος.
 • Περί ώρα 18:30 συναντήθηκα με τρία φιλικά μου πρόσωπα σε πάρκο της Ελευσίνας, όπου και παρέμεινα μέχρι περίπου τις 19:20 (χρόνος επίθεσης στον αστυνομικό), ότε και αναχώρησα με λεωφορείο προς τη Μαγούλα, όπως επιβεβαιώνουν άπαντα τα παρευρισκόμενα πρόσωπα.
 • Περί ώρα 19:40 αποβιβάστηκα από το λεωφορείο και πήγα στην πλατεία της Μαγούλας, όπου συνάντησα συγγενικό μου πρόσωπο και δύο φίλους του. Εκεί μείναμε μέχρι τις 21:00. Και τα τρία αυτά πρόσωπα επιβεβαιώνουν την παρουσία μου.
  Όλα τα αναφερόμενα σημεία στα οποία βρισκόμουν εκείνη τη μέρα απέχουν τουλάχιστον 30-35 λεπτά οδικώς από την πλατεία της Ν. Σμύρνης, ενώ δεν διαθέτω ούτε όχημα, αλλά ούτε καν δίπλωμα οδήγησης.
 • Η εμπλοκή μου στο επίδικο συμβάν προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από την καταφανώς ψευδή κατάθεση του εν διαστάσει και ψυχικά ασταθούς συζύγου της αδερφής μου, ο οποίος κατηγορεί εμένα και την οικογένεια μου για το γεγονός πως η αδερφή μου και τα ανίψια μου δεν θέλουν να έχουν την οποιαδήποτε επαφή μαζί του.
 • Την τελευταία φορά που τον συνάντησα, την Τσικνοπέμπτη στις 04/03/2021, ότε και ήρθε απρόσκλητος στην οικία μας για να προκαλέσει προβλήματα για ακόμη μια φορά, τον απομάκρυνα από το σπίτι και λίγο πριν φύγει, εκτός των άλλων ύβρεων, μου είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «…Θα δεις τι θα πάθεις από εμένα…» «…Θα σε φτιάξω….»
 • Η κατάθεση του ψευδομάρτυρα είναι γεμάτη κενά και αντιφάσεις. Γιατί δεν δίνει στις Αρχές τα πλήρη στοιχεία του προσώπου με το οποίο υποτίθεται πως είχε ραντεβού εκείνη την μέρα ή έστω το κινητό του τηλέφωνο. Είναι δυνατόν ένας επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής, αντί να μεταβαίνει απευθείας στην οικία του
  υποψήφιου πελάτη, ώστε να μπορεί να κοστολογήσει την εργασία βαψίματος της, να συναντιέται έξω από ένα ψητοπωλείο;
 • Αντέχει στην κοινή λογική να επέλεξε να πραγματοποιήσει επαγγελματικό ραντεβού την συγκεκριμένη ημερομηνία στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, όταν έχουν προαναγγελθεί πορείες και διαδηλώσεις στην συγκεκριμένη περιοχή;
 • Αν δεν γνώριζε, όπως λέει, για τις προαναγγελθείσες πορείες και διαδηλώσεις, για ποιο λόγο ενώ το δήθεν επαγγελματικό του ραντεβού είχε προγραμματιστεί για τις 18:00, αυτός αναφέρει ότι πήγε στην Νέα Σμύρνη ήδη από τις 16:30;; Μήπως γιατί όταν τελικά δίνει την κατάθεση του γνωρίζει πως στις 09/03/2021 δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης με μέσο μαζικής μεταφοράς προς την Νέα Σμύρνη από τις 17:00 και μετά;
 • Από την χρονική αλληλουχία των γεγονότων που ο ίδιος περιγράφει, η ως άνω δήθεν συνάντησή μας πρέπει να έλαβε χώρα λίγα λεπτά πριν τις 19:20, αφού αναφέρει ότι ευθύς αμέσως μετά τον σύντομο διάλογό μας, εγώ επιτέθηκα κατά του αστυνομικού. Αντέχει στην κοινή πείρα και λογική να έλαβε χώρα ένας τέτοιος διάλογος ανάμεσα στον δράστη και τον πρώην γαμπρό του ενώπιον των διαδηλωτών και λίγο πριν από μια βάρβαρη επίθεση της μάζας εις βάρος του άτυχου αστυνομικού;
 • Είναι δυνατόν ο άνθρωπος που έτρεξε – μέσα στον όχλο – προς τον άτυχο αστυνομικό να μπορούσε να αναγνωριστεί από τον οποιονδήποτε λίγο πριν την επίθεση, ενώ όλοι γνωρίζουμε από τα βίντεο που έχουν δημοσιοποιηθεί ότι ο δράστης επιμελώς είχε αποκρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του για να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί;
 • Πώς είναι δυνατόν να καταγγέλλει ότι είδε μαζί μου τον δήθεν φίλο μου με το παρατσούκλι «Πόντιος» τον οποίο δήθεν έχει δει πολλές φορές σπίτι μου, όταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν γνωρίζει καν με ποιους συναναστρέφομαι;
 • Γιατί δεν με κατήγγειλε την ίδια μέρα που δήθεν με είδε να προβαίνω στην επίθεση κατά του αστυνομικού; Γιατί έπρεπε να δει το μεσημεριανό δελτίο της επόμενης ημέρας για να με αναγνωρίσει και να το καταθέσει στις αστυνομικές αρχές, ενώ ο ίδιος περιγράφει ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο επίδικο συμβάν;
 • Στην κατάθεσή του αναφέρει ότι δήθεν με είδε να φοράω σκουρόχρωμο παντελόνι φόρμας με μία λευκή ρίγα στα πλάγια και μπουφάν χρώματος χακί που στο πίσω μέρος είχε ένα είδος ανοιχτόχρωμης στάμπας, ακριβώς δηλαδή τα ρούχα που φαίνεται εμφανώς από τα βίντεο να φοράει ο δράστης. Ωστόσο, από την έκθεση κατ’ οίκον έρευνας και κατάσχεσης προκύπτει ότι στην οικία μου ανευρέθηκε από τις αστυνομικές αρχές μονάχα «μια αθλητική φόρμα, χρώματος μαύρου με τρεις (3) γραμμές χρώματος λευκού στα πλαϊνά μέρη!!!
 • Γιατί σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις 12.03.2021 αναφέρει για πρώτη φορά ότι με είδε να ρίχνω το μηχανάκι του άτυχου αστυνομικού; Στην εν λόγω συνέντευξη μάλιστα αναφέρει ότι το δήθεν επαγγελματικό του ραντεβού πραγματοποιήθηκε στις 18:15, διήρκησε μόλις πέντε λεπτά και ευθύς αμέσως με συνάντησε, δηλαδή στις 18:20, μία ώρα πριν από την επίθεση στον αστυνομικό! Γιατί αναφέρει ψευδώς ότι ουδεμία οικογενειακή διαφορά έχουμε;
 • Γιατί ακολουθήθηκε σε βάρος μου μία πρωτοφανής «fast track» διαδικασία προανάκρισης, με αποτέλεσμα σε διάστημα μόλις ΕΞΙ (6!) ωρών από την κατάθεση του ψευδομάρτυρα, δίχως να υπάρχει κανένα βάσιμο στοιχείο σε βάρος μου, να έχει «ολοκληρωθεί» η προανάκριση, να έχω συλληφθεί, οδηγηθεί ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή και να έχει επέλθει πλήρης «δολοφονία» του χαρακτήρα μου από τον Τύπο. Μέσα δηλαδή σε έξι ώρες, είχα ήδη καταστεί το έτοιμο για προφυλάκιση εξιλαστήριο θύμα, που χρειαζόταν προκειμένου να κατευναστεί η κοινή γνώμη.
 • Γιατί δεν κατασχέθηκε από την Αστυνομία το κινητό τηλέφωνο που είχα στην κατοχή μου κατά τη σύλληψη μου, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα στην κατοχή των Αστυνομικών Αρχών ως δήθεν προσωπικό μου αντικείμενο, με αποτέλεσμα να στερούμαι την δυνατότητα να αιτηθώ την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και χρειάστηκε ΕΙΔΙΚΗ παραγγελία της κ. Ανακρίτριας την 12.03.2021 για να γίνει η κατάσχεση;
 • Γιατί ο ψευδομάρτυρας, ενώ στην κατάθεση του στην αστυνομία την 10.03.2021 λέει «τον είδα να τρέχει με ταχύτητα, μαζί με άλλα άτομα προς τους αστυνομικούς που περνούσαν με τα παπάκια, φθάνοντας από τους πρώτους και άρχισε να χτυπάει με κλωτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό» και στην τηλεοπτική του συνέντευξη την 12.03.2021 επαναδιατυπώνει «αυτός έριξε το μηχανάκι», λίγο αργότερα την 12/3/21 ενώπιον της κυρίας Ανακρίτριας ανακαλεί τα πάντα λέγοντας επί λέξει «δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό. Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι».

Ο 30χρονος ζητά:

1. Να εξεταστούν οι 5 μάρτυρες που επιβεβαιώνουν ότι δεν βρισκόταν στην Ν. Σμύρνη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
2. Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον ψευδομάρτυρα
3. Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της συσκευής του, την οποία έφερε πάνω του κατά το χρόνο της σύλληψης του, προκειμένου να γίνει ο εντοπισμός του στίγματός του κατά τον κρίσιμο χρόνο και να αποδειχθεί ότι δεν βρισκόταν στην Ν. Σμύρνη, αλλά στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι τα κινητά «πρόδωσαν» τους συλληφθέντες, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από την ΕΛΑΣ. Από κινητό συλληφθέντα η Αστυνομία έχει και φράσεις των φερόμενων ως δραστών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Για τον 30χρονο η αστυνομία έλεγε πως η υπόθεσή του είναι «δεμένη». Θυμηθείτε τι λένε σε καταθέσεις τους άλλοι αστυνομικοί που ήταν στην περιοχή, με βάση τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.

Ελεύθεροι οι επτά ανήλικοι συλληφθέντες – Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους, ελεύθεροι αφέθηκαν την Παρασκευή (12/03) οι επτά ανήλικοι που συνελήφθησαν στα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη την Τρίτη (09/03), υπό τον όρο ότι θα τεθούν σε επίβλεψη από κοινωνικό λειτουργό.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...