Νέα Σμύρνη: «Πήγα στον θείο μου και βρέθηκα με χειροπέδες» – Τι είπε ο 22χρονος που προφυλακίστηκε

Σε καθαρή ατυχία της στιγμής αποδίδει την εμπλοκή του στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, που οδήγησε στη σύλληψή του ο 22χρονος που κρίθηκε προφυλακιστέος και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 28χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ. «Είναι κρίμα να καταστραφεί ένας άνθρωπος για κάτι που δεν έχει κάνει. Δεν έχω ξαναπάει σε πορεία», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο 22χρονος εμφανίστηκε ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέως και επιχείρησε να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της Τρίτης 9 Μαρτίου, όταν και έχασε το πορτοφόλι του, το οποίο κατέληξε στις Αρχές κι όταν το αναζήτησε, βρέθηκε με χειροπέδες.

Ο νεαρός ισχυρίστηκε πως την ημέρα εκείνη βρέθηκε μετά τη δουλειά του στη Νέα Σμύρνη για να κάνει format στον υπολογιστή του θείου του.

«Στον θείο μου έφτασα στις 16.00 με 4 παρά 10. Πήγα εκεί με το μετρό. Εκείνη την ώρα μίλησα και με το φίλο μου τον Ζ. για τον υπολογιστή, μου είπε ότι ήθελε να πάει στην πλατεία, μου πρότεινε αν ήθελα να πάω και εγώ και επειδή ήμουν ήδη κοντά του είπα να έρθει να με πάρει. Στο σπίτι του θείου μου ήταν και η θεία μου και ο ξάδερφος μου. Ο Ζ. ήρθε και με πήρε γύρω στις 18.00 με 18.30 με το μηχανάκι».

Μιλώντας για την άφιξη του στην πλατεία ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως είδε πολλές οικογένειες ώσπου είδαν ένα μηχανάκι της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

«Φτάσαμε στην πλατεία, εκεί μας περιμένει και ένας άλλος φίλος ο Γ.Μ. Τότε άρχισε πολύς κόσμος να πηγαίνει προς την Αγία Φωτεινή και ακολουθήσαμε τον κόσμο με κατεύθυνση προς την Πλαστήρα. Είχε πολύ κόσμο και καλό κόσμο, δηλαδή οικογένειες. Όπως πηγαίναμε στην Πλαστήρα στις 19.00 με 19.30 ακούσαμε ξαφνικά θορύβους, είδαμε μηχανάκι της ομάδας Δέλτα και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τον φίλο μου το Ζ. τον έχασα στη συμβολή των οδών Αγία Φωτεινή και Πλαστήρα και συνέχισα δεξιά στην Πλαστήρα και αμέσως δεξιά μπήκα στο πρώτο στενό. Τον ξανά βρήκα μετά από 10 λεπτά στην Αγίας φωτεινής. Του είπα ότι δε βρίσκω το κινητό μου και το πορτοφόλι μου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την απολογία του, κάλεσε από το κινητό του φίλου του τον δικό του αριθμό και το σήκωσε ένας άνδρας, ενημερώνοντας τον πως το έχει στην κατοχή του.

«Πήρα στο κινητό μου το σήκωσε ένας κύριος, ονόματι Γιάννης και μου είπε ότι έχει το κινητό μου και να πάω να το πάρω από Πλαστήρα 52 στη Νέα Σμύρνη. Πήρα τους γονείς μου να έρθουν να με πάρουν από την BP που είχαμε σταματήσει και να πάμε όλοι μαζί να πάρουμε το κινητό μου. Πήγαμε, πήρα το κινητό μου τελικά από τον κύριο Γιάννη, τον ρώτησα για το πορτοφόλι μου και εκείνος μου είπε ότι άκουσε μια διμοιρία των ΜΑΤ να λέει ότι βρήκε ένα πορτοφόλι».

«Πήγα στο τμήμα, ρώτησα για το πορτοφόλι μου, μου είπαν έλα επάνω να το πάρεις και με συνέλαβαν. Τους ρώτησα γιατί και μου είπαν ότι επειδή το πορτοφόλι βρέθηκε στο σημείο των επεισοδίων. Εγώ από την αρχή είπα στην αστυνομία ότι πήγα στην συγκέντρωση με ένα φίλο μου το Γιώργο χωρίς να με ρωτήσουν παραπάνω στοιχεία του και ότι στο Αστυνομικό Τμήμα πήγα με τους γονείς μου για να πάρω το πορτοφόλι μου. Στο πορτοφόλι μου είχα 125 € και κάτι ψιλά και στο τμήμα βρέθηκαν μόνο τα 5 € και κάτι ψιλά. Το περιστατικό με τον αστυνομικό δεν το είδα, το έμαθα μετά από τα βίντεο που κυκλοφορούσαν. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε όλο αυτό».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...