Νέα μέτρα στην Πορτογαλία για την ανάσχεση της πανδημίας – «Άγγιξαν» τις 16.000 τα νέα κρούσματα στη Γερμανία

Η Πορτογαλία θα επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας σε κάποιους δήμους από τη Δευτέρα (09/11) σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έσπασε ρεκόρ το Σάββατο (07/11), ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα. Μετά τα τελευταία μέτρα που είχαν ανακοινωθεί

«Δεν μπορούμε να έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να περιοριστεί η πανδημία», σχολίασε ο Κόστα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργά το βράδυ του Σαββάτου (07/11) και συνέχισε: «Αν αποτύχουμε να το κάνουμε, θα πρέπει να υιοθετούμε σταδιακά ολοένα και πιο περιοριστικά μέτρα και να θέσουμε σε κίνδυνο τον μήνα Δεκέμβριο».

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 23:00 ως τις 05:00 και αφορά 121 δήμους από τους συνολικά 308 της Πορτογαλίας, περιλαμβανομένης της Λισσαβόνας και του Πόρτο. Θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα καθώς στη χώρα ξεκινά τότε μια 15νθήμερη περίοδος κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Από το μέτρο εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύκτα.

Ο Κόστα πρόσθεσε ότι σε αυτούς του 121 δήμους, όπου ζει περίπου το 70% των Πορτογάλων, η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα θα ισχύει από τις 13:00 ως τις 05:00. Κάποια καταστήματα θα επιτρέπεται να παραμείνουν ανοικτά το ωράριο αυτό, όμως τα εστιατόρια θα παρέχουν υπηρεσίες παράδοσης κατ’ οίκον μόνο, εξήγησε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός καθώς παραδέχθηκε ότι το μέτρο για τα Σαββατοκύριακα αναμφισβήτητα θα πλήξει πολύ τον τομέα της εστίασης.

Η πρώτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Πορτογαλία κηρύχθηκε τον Μάρτιο και διήρκησε έξι εβδομάδες. Βάσει της πορτογαλικής νομοθεσίας η κατάσταση αυτή ισχύει για διάστημα 15 ημερών, όμως μπορεί να παρατείνεται επ’ αόριστον.

Η Πορτογαλία, που έχει λίγους περισσότερους από 10 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει 173.540 κρούσματα covid-19 και 2.848 θανάτους. Όμως χθες Σάββατο ανακοινώθηκε αριθμός ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, 6.640, ο μεγαλύτερος από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Συνολικά 2.420 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού, εκ των οποίων 366 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η Πορτογαλία, η οποία πριν το ξέσπασμα της πανδημίας είχε τον μικρότερο αριθμό κλινών σε μονάδες αυξημένης και εντατικής θεραπείας ανά 100.000 κατοίκους στην Ευρώπη, διαθέτει πλέον 800 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας για ασθενείς με covid-19.

Την ίδια ώρα, ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 16.017 το προηγούμενο 24ωρο, για να φτάσει τις 658.505, σύμφωνα με το ιντιστούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 63 θάνατοι από τον Covid-19, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη Γερμανία να ανέρχεται σε 11.289.

Στη Γαλλία, ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη Γαλλία που συνδέονται με την COVID-19 ξεπέρασε το Σάββατο (07/11) τους 40.000, σύμφωνα με την υγειονομική υπηρεσία Sante publique France (SpF).

Οι νέοι θάνατοι από την ασθένεια έφθασαν τους 40.169, από τους οποίους 27.660 συνέβησαν στα νοσοκομεία, περιλαμβανομένων 306 τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε η υπηρεσία στην καθημερινή ανακοίνωσή της για την πανδημία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...