Νέα εντυπωσιακά πλάνα του «Κόκκινου Πλανήτη» από το Rover Perseverance – Εικόνες που… καθηλώνουν (video)

Ένα νέο βίντεο από την προσεδάφιση του Rover Perseverance στον πλανήτη Άρη έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, κάνοντας το κοινό να νομίζει για ακόμα μία φορά ότι βρίσκεται και εκείνο στην αποστολή.

Ένα βίντεο διάρκειας 0:25 δευτερολέπτων κοινοποιήθηκε μέσω του Twitter και δεν άργησε να προσελκύσει το ενδιαφέρων χιλιάδων χρηστών των social media.

Το βίντεο αυτό, ξεκινά με το διαχωριστικό της θερμικής ασπίδας που επέτρεψε στις κάμερες του Perseverance να «βλέπουν» έναν κρατήρα του «κόκκινου πλανήτη».

Δείτε το βίντεο:

Φαίνεται, μάλιστα, να κινείται κάπως βίαια, αυτό οφείλεται, ωστόσο, στο γεγονός ότι προσπαθούσε επίμονα να βρει ένα ασφαλές μέρος για να επιχειρήσει την προσγείωση ενώ είναι συνδεδεμένο με ένα ηχητικό αλεξίπτωτο.

Σημειώνεται, ότι πριν λίγες ημέρες είχε δημοσιοποιηθεί από τη NASA και το πρώτο ηχητικό απόσπασμα από τις ριπές του ανέμου στον Άρη. Στις 6 Μαρτίου, έβαλε μπροστά τις μηχανές του και για μισή ώρα διάνυσε τα πρώτα διστακτικά 6,5 μέτρα στον Άρη.

Το Perseverance, το οποίο προγραμματίζεται να διανύσει 15 χιλιόμετρα μέσα στο επόμενο αρειανό έτος (αντιστοιχεί σε περίπου δύο γήινα έτη), είναι το πιο εξελιγμένο κινητό εργαστήριο αστροβιολογίας που έχει σταλεί σε άλλο πλανήτη ή δορυφόρο, με στόχο την αναζήτηση ιχνών μικροβιακής ζωής, χάρη στα πολλά επιστημονικά όργανα, το ρομποτικό βραχίονα και τις υψηλής ανάλυσης κάμερες του.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...