Νέα δολοφονία από αστυνομικούς στην πόλη όπου σκοτώθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ

Νεκρός έπεσε από την αστυνομία την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου ένας άνδρας, κατά την διάρκεια οδικού ελέγχου ρουτίνας στην Μινεάπολη, ένα μέρος όπου οι μνήμες από την αποτρόπαιη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο, είναι ακόμη νωπές.

«Οι ακροάσεις μαρτύρων δείχνουν ότι το άτομο που ελέγχθηκε πυροβόλησε πρώτο κατά των αστυνομικών, οι οποίοι στην συνέχεια αντάλλαξαν πυρά με τον ύποπτο», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μαντάρια Αραντόντο.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστά τα στοιχεία για το θύμα ούτε για τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην υπόθεση, αλλά το σχετικό υλικό από τις κάμερες των αστυνομικών αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα.

Το συμβάν εντάσσεται σε ένα περιβάλλον έξαρσης της βίαιης παραβατικότητας στην πόλη αυτή των μεσοδυτικών ΗΠΑ, η οποία συγκλονίστηκε επί εβδομάδες από διαδηλώσεις μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Από ανησυχία για την πρόκληση νέου κύματος διαμαρτυριών, η αστυνομία κάλεσε τον πληθυσμό να αποφύγει την «παράνομη και καταστροφική συμπεριφορά», ενώ πλήθος είχε συγκεντρωθεί στο σημείο του συμβάντος.

«Θέλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να διαφυλάξουμε την πρώτη τροπολογία, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και της ειρηνικής διαδήλωσης, αλλά, επαναλαμβάνω, δεν θα επιτρέψουμε παράνομες και καταστροφικές συμπεριφορές», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας. «Η πόλη μας έχει ήδη υποφέρει πολύ».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...