«Ναι» στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών από την ελβετική βουλή

Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου το ελβετικό κοινοβούλιο, εγκρίνοντας τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι Ελβετοί θα έχουν τον τελευταίο λόγο, καθώς η Ομοσπονδιακή Δημοκρατική Ένωση (UDF), ένα μικρό κόμμα που υπερασπίζεται τις χριστιανικές αξίες, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα.

Ο πολιτικός γάμος για όλους εγκρίθηκε από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου έπειτα από πολλά χρόνια διαδικασιών, καθώς το αρχικό νομοσχέδιο είχε κατατεθεί το 2013.

Τι προβλέπει η απόφαση

Το νομοσχέδιο επιτρέπει αφενός στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται αλλά και αφετέρου στις λεσβίες να έχουν πρόσβαση σε δωρητή σπέρματος προκειμένου να αποκτήσουν παιδί. Το συγκεκριμένο μάλιστα άρθρο, αποτέλεσε από τα πλέον αμφιλεγόμενα.

Μέχρι στιγμής, τα ζευγάρια του ίδιου φύλου μπορούσαν να συνάπτουν σύμφωνα συμβίωσης, έχοντας τα ίδια δικαιώματα με αυτά των παντρεμένων ζευγαριών.

«Ιστορική νίκη»

«Πρόκειται για μια ιστορική νίκη για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» σχολίασε η Amnesty Swiss σε ανάρτησή της στο Twitter.

Από την πλευρά της η οργάνωση Famille Arc-en-ciel (Οικογένεια Ουράνιο Τόξο), που ιδρύθηκε το 2010 για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ομόφυλων οικογενειών στην Ελβετία, δήλωσε ότι «προετοιμάζεται για το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε» το UDF.

«Αν οι αντίπαλοι ζητήσουν δημοψήφισμα, είμαστε έτοιμοι», είχε υποστηρίξει στις αρχές Δεκεμβρίου ο Ματίας Έρχαρντ, αντιπρόεδρος της εθνικής επιτροπής που δημιουργήθηκε ενόψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Ο ίδιος είχε εκτιμήσει: «Έχουμε το 82% των πολιτών στο πλευρό μας και χάρη στις οργανωτικές ικανότητές της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, των οργανώσεων με τις οποίες συνεργαζόμαστε και των πολιτικών κομμάτων που μας στηρίζουν μας θα μπορέσουμε να αυξήσουμε κι άλλο την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην κοινωνία μέσω αυτής της ψηφοφορίας».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...