«Ναι» από την Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας του Πολάκη

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής άναψε το «πράσινο φως» για να πάει στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε έρθει στη Βουλή η δικογραφία που συντάχθηκε μετά από μήνυση του εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη, η οποία συζητήθηκε σήμερα αρμόδια Επιτροπή και υπέρ τάχθηκαν Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη μήνυση τελικά δεν προχώρησε, καθώς δεν ήρθη η ασυλία του αφού οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έλειπαν από τη σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Το θέμα τότε είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε ζητήσει συγγνώμη. Για την ιστορία η άρση της ασυλίας του απορρίφθηκε με 84 κατά, 80 υπέρ και ένα «παρών» σε σύνολο μόλις 165 παρόντων.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος είχε σπεύσει να προαναγγείλει τη νέα μήνυση που υπέβαλε. Aφορμή είχε σταθεί μια ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, μέσω της οποίας κατηγορούσε τον κ. Κουρτάκη ότι έδωσε χρήματα προκειμένου να μην εκλεγεί βουλευτής.

Έγραφε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης: «Παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκετάδες εκεί κάτω για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας…».

Να εξαιρεθεί ζητά ο Θάνος Πλεύρης

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, ζητά την εξαίρεσή του από την Επιτροπή Δεοντολογίας, διότι αναμένεται να είναι δικηγόρος του κ. Κουρτάκη στο αστικό σκέλος της υπόθεσης και θα τον αναλάβει και στο ποινικό. «Από τον ΚτΒ αλλά και από τον Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών δεν προκύπτει κάποιο κώλυμα να συμμετάσχω, ως μέλος, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, αλλά αφενός λόγω του ότι η αγωγή, στην οποία παρίσταμαι ως πληρεξούσιος δικηγόρος, εδράζεται στο αυτό ποινικό αδίκημα που περιγράφεται στην έγκληση, αφετέρου λόγω του ότι σε συνεννόηση με τον εγκαλούντα δημοσιογράφο, θα αναλάβω και την εκπροσώπησή του στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας, καίτοι δεν υπέβαλλα την έγκληση, επιθυμώ τη μη συμμετοχή μου στη λήψη απόφασης της επιτροπής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Πηγή: ethnos.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...