Μύρισε μπαρούτι στο ΚΙΝΑΛ: Η Γεννηματά «έφαγε» τον Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο

«Τρικυμία» διαφαίνεται στον ορίζοντα για το ΚΙΝΑΛ, όσον αφορά στα εσωκομματικά του ζητήματα, καθώς η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να καρατομήσει από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, τον Ανδρέα Λοβέρδο.

«Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος αντέδρασε με μια λιτή δήλωση, στην οποία σημείωσε: «Η αντικατάστασή μου ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ρόλο στην απόφαση της κ. Γεννηματ θεωρείται ότι έπαιξαν και τα περί έντονης δραστηριοποίησης από πλευράς Λοβέρδου στο παρασκήνιο για την κούρσα ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, στο προσεχές συνέδριο το φθινόπωρο.

Η Χαριλάου Τρικούπη, άλλωστε, είναι εδώ και μήνες δυσαρεστημένη με τις δραστηριότητες του κ. Λοβέρδου, ενώ πλέον η εσωκομματική σύγκρουση φαίνεται αναπόφευκτη.

Άγνωστο παραμένει το αν ρόλο έπαιξαν οι γενικότερες διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς, καθώς οι καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στη Χαριλάου Τρικούπη «χρεώνουν» τον πρώην πλέον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στους κλίνοντες προς τα… δεξιά.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της κ. Γεννηματά ανακοινώθηκε στον κ. Λοβέρδο σε συνάντηση που είχαν το πρωί της Τρίτης στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...