«Μύλος» η ΕΛΑΣ: Ο προέδρος ειδικών φρουρών λέει ότι ο πρόεδρος αστυνομικών προσλήφθηκε με μέσο

Η έξαρση της αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών με περιστατικά όπως ο ξυλοδαρμός στη Νέα Σμύρνη ή το σπάσιμο αυτοκινήτου από αστυνομικούς στην Πανόρμου (που συνεχίζει να το διαψεύδει η ΕΛΑΣ παρά το ότι υπάρχει βίντεο), φαίνεται πως έχει προκαλέσει «εμφύλιο» στους κύκλους της Αστυνομίας, φανερώνοντας ότι κάτι πραγματικά δεν πάει καλά. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνεται από τον «πόλεμο» που ξέσπασε μεταξύ των προέδρων των ειδικών φρουρών και των αστυνομικών.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ρ/σ «Realfm 97,8», ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας εξαπέλυση σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρη Γερακαράκο, καταλογίζοντάς του -ούτε λίγο, ούτε πολύ- ότι προσλήφθηκε με μέσο στο σώμα.

Πιο συγκεκριμένα, για τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ ανέφερε ότι «δεν μπήκε στην Αστυνομία ούτε με πανελλαδικές ούτε εκπαιδεύτηκε».

«Πιστέψατε ότι ήταν ειδικοί φρουροί αυτοί; Δεν ήταν. Σας ξεκαθαρίζω ότι όσοι φωτογραφίζουν ειδικούς φρουρούς αλλά δεν το λένε πονηρά, συμπεριφέρονται προβοκατόρικα, διότι ο αστυνομικός εκεί – και εμένα δεν με απασχολεί, ούτε με ακούσατε ποτέ να πω από πού προέρχεται – δεν είναι ειδικός φρουρός. Είναι αστυνομικός των πανελληνίων κι αν κάποιος θα έπρεπε να απολογείται, είναι εκείνος που τους εκπροσωπεί και όχι οι ειδικοί φρουροί. Καταγγέλλω, λοιπόν, ότι αυτές οι φωτογραφικές πονηριές και από τον κ. Ραγκούση και από τον κ. Γερακαράκο είναι προβοκατόρικες και στοχοποιούν τους ειδικούς φρουρούς άδικα», σημείωσε.

«Εκεί είναι ένας αστυνομικός, μεταξύ άλλων αστυνομικών συναδέλφων μου, που κατακρεουργείται από το πρωί έως το βράδυ. Καταδίκασα την εικόνα, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσουμε και το τεκμήριο της αθωότητας. Γιατί στους μπαχαλάκηδες και τους κουκουλοφόρους το αναγνωρίζουμε και ένα αστυνομικό όργανο της τάξης το έχουμε κρεμάσει στα μανταλάκια; Δεν ήταν ειδικός φρουρός. Και αναλογίζομαι. Αν ήταν ειδικός φρουρός τι θα γινόταν σήμερα από τον κ. Ραγκούση και τον κ. Γερακαράκο;», διερωτήθηκε ο κ. Ντούμας, με αφορμή τις σκηνές αστυνομικής βίας που συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ σημείωσε: «Δεν μπήκε στην Αστυνομία ούτε με πανελλαδικές ούτε εκπαιδεύτηκε. Καθόλου, μηδέν μέρες. Έχει υποχρέωση σε έναν βουλευτή που τον έβαλε στην Αστυνομία και ξέρετε πώς προσελάμβανε η Αστυνομία. Και εγώ δεν το θεωρώ κακό. Τον τενεκέ τυρί που λέει, εγώ το σέβομαι γιατί τότε έτσι ήταν τα πράγματα. Με τον τενεκέ τυρί, λοιπόν, αυτοί που προσλήφθηκαν στην Αστυνομία δεν μπορεί να είναι κριτές αστυνομικών που δίνουν τη ζωή τους, δίνουν τον αγώνα τους, τον μόχθο τους και κάνουν και λάθη, πολύ σοβαρά λάθη, όπως τα καταδικάσαμε. Ντροπή σε αυτούς που στοχοποιούν και ειδικούς φρουρούς και αστυνομικούς. Ντροπή στον κ. Ραγκούση, ντροπή στον κ. Γερακαράκο. Ντροπή τους», σημείωσε.

Το σχετικό ηχητικό:

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...