Μόσιαλος: Στις αρχές του 2021 θα αρχίσει να έρχεται το εμβόλιο στην Ελλάδα (video)

Για εντυπωσιακά νέα έκανε λόγο ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο «London School of Economics» Ηλίας Μόσιαλος σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Pfizer.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, είπε πως κανείς δεν περίμενε την αποτελεσματικότητα της τάξης του 90% για το συγκεκριμένο εμβόλιο, τόνισε, όμως, ότι πρέπει να αποδειχθεί πόσο αποτελεσματικό είναι στις βαριές περιπτώσεις. Είναι πιθανόν να είναι λιγότερο αποτελεσματικό σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά όπως είπε θα ξέρουμε τα αποτέλεσμα σε λίγες μόνο εβδομάδες, οπότε και η Pfizer θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα, καθώς τώρα έχουμε μια ενδιάμεση έκθεση.

Υπάρχουν ακόμα και άλλα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε, πόσο κρατάει η ανοσία από το εμβόλιο, αλλά και κατά πόσο αυτό εκτός του ότι να μας προστατεύει θα εμποδίζει τη μετάδοση του ιού.

Για τη διαθεσιμότητα του εμβολίου ο Ηλίας Μόσιαλος επεσήμανε ότι η ΕΕ έχει κάνει συμφωνία για 200 εκατομμύρια δόσεις, και άλλες 100 εκατομμύρια δόσεις αν χρειαστούν αμέσως μετά.

Η διάθεση στην Ελλάδα δεν θα γίνει μέσα στο 2020, καθώς θα υπάρχουν 50 εκατομμύρια δόσεις, οι οποίες μάλλον θα πάνε στις ΗΠΑ, ενδεχομένως και στη Γερμανία, όπου βρίσκονται οι δύο εταιρείες. Στις αρχές της χρονιάς πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να παίρνουμε εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις και στη χώρα μας, κυρίως για να γίνει ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού και αμέσως ταυτόχρονα όσους ανήκουν στις πολύ ευπαθείς ομάδες. Σταδιακά θα εμβολιαστούν όσοι είναι στις ευπαθείς ομάδες, όσοι είναι ηλικιωμένοι, και από εκεί και πέρα όλος ο πληθυσμός.

Η διάθεσή του θα πάρει μερικούς μήνες και δεν θα τελειώσει πριν από το τέλος της επόμενης χρονιάς, επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «αν προστατεύσουμε αυτούς που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, αμέσως αποφορτίζεται το σύστημα υγείας».

Μέχρι το τέλος της χρονιάς, ανέφερε, ότι περιμένουμε αποτελέσματα από τα εμβόλια από Moderna και AstraZeneca.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι θα βγούμε από την καραντίνα όταν σταματήσουν οι πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία, όταν δηλαδή σταματήσει να πιέζεται το σύστημα υγείας.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...