Μόσιαλος: Ρεβεγιόν μόνοι μας τις γιορτές – Ανησυχητική η μετάλλαξη του κορονοϊού (video)

Για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, που ήδη έβαλε την περιφέρεια του Λονδίνου και την νοτιο-ανατολική Αγγλία σε καθεστώς lockdown επιπέδου 4, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Το ξέρουμε εδώ και μερικές μέρες, αλλά σήμερα το ανακοίνωσε επίσημα ο βρετανός πρωθυπουργός. Ξέρουμε ότι έχει αυξηθεί η διασπορά, ειδικά στη Νοτιοανατολική Αγγλία και στο Λονδίνο».

Όπως παραδέχθηκε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, το νέο αυτό στέλεχος ανησυχεί τους ειδικούς όσον αφορά στη μεταδοτικότητα του ιού, η οποία παρουσιάζει σημαντική αύξηση αν και μέχρι στιγμής δε φαίνεται να αυξάνονται οι πιο σοβαρές περιπτώσεις από τη μετάλλαξη.

Επίσης, ο Μπόρις Τζόνσον και οι επιστημονικοί του σύμβουλοι ανέφεραν στις δηλώσεις τους ότι δεν ξέρουν ακόμα αν έχει ξεφύγει ο μεταλλαγμένος ιός σε άλλες περιοχές της χώρας και εκτός Βρετανίας.

«Αυτό θα το ξέρουμε τις επόμενες βδομάδες, όταν θα έχουμε δεδομένα κι από άλλες χώρες, το μόνο δεδομένο είναι ότι μεταδίδεται πιο εύκολα», είπε ο καθηγητής.

Για το εμβόλιο, οι επιστημονικοί σύμβουλοι υποστήριξαν ότι δεν επηρεάζεται από τη μετάλλαξη η δράση του, ανέφερε ο κ. Μόσιαλος.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο Τζόνσον απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν τα μέτρα που ανακοίνωσε θα παραταθούν για μήνες, δηλαδή αν θα φτάσουν μέχρι το Μάρτιο.

«Με βάση τα δεδομένα που έχουμε και με βάση τα δεδομένα που ανακοίνωσαν οι επιστημονικοί σύμβουλοι του, δε φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο».

«Εξαρτάται από εμάς»

Σχετικά με το lockdown στη χώρα μας και το τι θα συμβεί τον Ιανουάριο, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα εφαρμόσουμε τα μέτρα.

Για να αποφύγουμε γενικό lockdown στη χώρα μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. «Εφόσον δεν τα κατάφεραν οι Ιταλοί που έχουν καλύτερο σύστημα υγείας από το δικό μας, εμείς θα πρέπει να προσέξουμε λίγο παραπάνω».

Για τα άτομα στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, τόνισε ότι καλύτερα είναι να είμαστε πολύ συντηρητικοί, με την κάθε οικογένεια να είναι μόνη της στις γιορτές.

«Εκτός αν υπάρχει ένας μοναχικός φίλος μας ή μια γιαγιά ή ένας παππούς μας να περάσει τις γιορτές μαζί μας.».

Έχουμε κλινικά δεδομένα δύο μηνών για τις παρενέργειες των εμβολίων. Όπως είπε ο καθηγητής, δεν έχουμε δεδομένα για άλλα φάρμακα ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Περίπου 40.000 άτομα έκαναν τα εμβόλια.

«Θέλω να πειστούν οι πολίτες ότι τα εμβόλια είναι επαρκή και ασφαλή

«Οι περισσότερες παρενέργειες φαίνονται την πρώτη εβδομάδα. Είναι απειροελάχιστη η πιθανότητα να εμφανιστούν παρενέργειες μετά το πρώτο τετράμηνο.», τόνισε ο κ. Μόσιαλος συμπληρώνοντας ότι σύμφωνα με τα δεδομένα, οι παρενέργειες είναι ανεκτές.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...