Μόσιαλος: Πρέπει να «τρέξει» ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για τα εμβόλια (video)

Κριτική στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την αργοπορία του – συγκριτικά με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία – αναφορικά με την έγκριση των εμβολίων για τον κορονοϊό άσκησε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι «σαφώς πρέπει να τρέξει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Δεν μπορεί οι Βρετανοί να έχουν δώσει αυτή την έγκριση, οι Αμερικανοί να το συζητούν για τις επόμενες ημέρες, και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός έδωσε ανακοίνωση ότι θα το συζητήσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου. Τι τους λείπει και θα τους πάρει τόσο καιρό για να το συζητήσουν; Έχουμε δύο αξιόπιστους οργανισμούς που θα βγάλουν αποτελέσματα νωρίτερα. Τα ίδια δεδομένα θα εξετάσουν όλοι. Τα στοιχεία οι εταιρίες έχουν αρχίσει να τα καταθέτουν από τον Οκτώβριο».

Σχετικά με το πόσο θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, ο Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε τα εξής: «Να δούμε πότε θα δώσει έγκριση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Είπαν ότι μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου θα δοθεί η έγκριση, αν γίνει όντως έτσι και δεν έχουν ενστάσεις και αμφιβολίες, λίγο μετά την αδειοδότηση θα μπορούν να αρχίσουν και οι εμβολιασμοί στη χώρα μας. Δεν είναι κάτι δύσκολο να γίνει αυτός ο εμβολιασμός. Όλοι οι γιατροί και όλοι οι νοσηλευτές μπορούν να κάνουν ένα εμβόλιο. Δεν είναι κάτι το τραγικό ως διαδικασία».

Μιλώντας για τη μη αναμενόμενη πτώση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, παρά το lockdown, είπε ότι «η εικόνα αυτή ανησυχεί προφανώς, αλλά η ανάλυση των τάσεων της πανδημίας δεν είναι μόνο ένα επιδημιολογικό θέμα. Χρειαζόμαστε μια επιτροπή που να υπερβαίνει τα επιδημιολογικά δεδομένα. Επίσης δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στο ποιος εμφανίζεται στο σύστημα υγείας. Πρέπει να κάνουμε τυχαίες δειγματοληψίες στον πληθυσμό για να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή που βρισκόμαστε στο ρυθμό αύξησης της πανδημίας».

«Για εμένα το πιο σημαντικό μέτρο καταστολής της πανδημίας είναι η απόσταση του 1,5 μέτρου. Η αποκλιμάκωση δεν πρέπει να είναι ενιαία κατά τη γνώμη μου σε όλη τη χώρα. Να δούμε και τις αντοχές του συστήματος υγείας, αν μπορούμε να το ενισχύσουμε στη Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά πρέπει να τα δει πλέον μια διευρυμένη επιτροπή. Δεν είναι μόνο θέμα μιας επιτροπής λοιμωξιολόγων», τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...